Πολιτικη & Οικονομια

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε το πραγματικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τη μεσαία τάξη

Τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολιάζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόπη Τσαπανίδου
© Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Εκλογές 2023 - Πόπη Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε αποκάλυψε την ατζέντα της ΝΔ για μεσαία τάξη και πλειστηριασμούς, δηλώνει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, με κυνικό τρόπο, αποκάλυψε την πραγματική ατζέντα της Ν.Δ. για τη μεσαία τάξη και το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας μέσω πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκειμένου να εξοικονομήσουν υπερκέρδη τα funds», σχολιάζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου

Η κ. Τσαπανίδου, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού σημειώνει στη συνέχεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δήλωσε ότι θέλει να “τιμωρήσει” και να “τσακίσει” όσους “κρύφτηκαν” πίσω από τον νόμο Κατσέλη και έσωσαν την πρώτη κατοικία τους, χαρακτηρίζοντάς τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”». 

«Ποιος;», διερωτάται η κ. Τσαπανίδου σκωπτικά και απαντά: «Ο πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα», και συμπληρώνει:

«Και χαρακτήρισε “συνταγματικό παραλογισμό” την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έχει περάσει δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς την περίοδο της πανδημίας», συνεχίζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε το πραγματικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τη μεσαία τάξη»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μάς έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: Dealer και εκπρόσωπος των funds, που κινδυνολογεί για λογαριασμό τους.

Ακόμη και για την έκπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου που ο ίδιος αποφάσισε, μας απείλησε.

Και φυσικά έκανε πως δεν γνωρίζει για το τσουνάμι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που έχει ήδη ξεκινήσει μετά την απόφασή του να άρει κάθε προστασία.

Τόσο προκλητικός όσο η εικόνα που πριν από μία εβδομάδα συγκλόνισε την Ελλάδα με τον 80χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική που κοιμάται ακόμη έξω από το σπίτι του», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου. 

Και καταλήγει «Αυτό όμως είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του.

Αλλά η Κυριακή είναι κοντά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ