Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: Θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα

Εξήγησε τι εννοούσε με τις «ποινικές ευθύνες» που ζήτησε στο debate

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Για τις παρακολουθήσεις μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του, ενώ επέμεινε ότι δεν επιθυμεί ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό

Το γεγονός ότι όλα τα πρόσωπα που παρακολουθούσαν τον ίδιο, πολιτικούς και μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι αυτό αφορά και πολιτικά πρόσωπα - όπως επίσης και στελέχη της ΕΥΠ, δικαστές και επιχειρηματίες - εφόσον αποδειχτεί η ενοχή τους.

«Εγώ έχω προσφύγει τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Τους έχω εμπιστοσύνη και περιμένω αποτελέσματα. Θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή», εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης σε σχέση με τη χτεσινή δήλωσή του στο debate η οποία προκάλεσε αίσθηση.

Μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξή του με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον Κυριάκο Βελόπουλου για όσα είπες χθες στην τηλεμαχία, λέγοντας πως «έκανε μια απαράδεκτη επίθεση στην Ορθοδοξία» και προσθέτοντας πως «αναμένει την επίσημη αντίδραση από την επίσημη εκκλησία».

«Κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα προκύψει κυβέρνηση μετά από αυτές, προσθέτοντας ότι πρόθεσή του είναι να γίνει αυτό από τις 21 Μαΐου και να μη χρειαστεί και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρώτο είπε ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη» και για τον δεύτερο σημείωσε: «το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική προίκα του Ανδρέα Παπανδρέου και είναι ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμουνιστικογενής».

Στο δε ερώτημα αν αισθάνεται πιο κοντά σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και με ποιόν θα προτιμούσε να συγκυβερνήσει, απάντησε ότι «είμαστε απέναντι στις πρακτικές και του Μητσοτάκη και του Τσίπρας».

«Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής»

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν θα δεχτεί για επόμενο πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν θα επιβάλλω εγώ τον πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους». Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα προσώπων σε υπουργεία.

Εξαπέλυσε δε νέα επίθεση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν κυβερνά με τη ΝΔ, αλλά με την παρέα του στο Μαξίμου και μερικούς υπουργούς από το ΛΑΟΣ».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε μια συγκυβέρνηση, αναφέρθηκε τόσο στην Οικονομία, όσο και σε μια ισχυρή Δημόσια Παιδεία και Δημόσια Υγεία. Επίσης, ζήτησε εθνική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα ώστε να υπάρξει μια ενιαία γραμμή.

Τέλος, για την οικονομία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποφορολόγησε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών» και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Μάλιστα, άφησε αιχμές για τα προγράμματα άλλων κομμάτων, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση και κοστολόγηση τους από κάποια αρχή για να μην τάζει ο καθένας ότι θέλει προεκλογικά.