Πολιτικη & Οικονομια

H άφιξη των πολιτικών αρχηγών για το Debate

Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε η ATHENS VOICE

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκλογές 2023 - Debate: Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Οι δηλώσεις και τα στιγμιότυπα της ATHENS VOICE

Λίγα λεπτά πριν τις 20:00 το βράδυ άρχισαν να φτάνουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι έξι πολιτικοί αρχηγοί για το Debate. Πρώτος έφτασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ τελευταίος ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα, έφτασαν στην Αγία Παρασκευή οι δημοσιογράφοι, που θα απευθύνουν τα ερωτήματά τους. 

«Δυστυχώς με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων η τηλεμαχία έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Να δούμε αν ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ποιος μπορεί να κυβερνήσει» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Κυριάκος Βελόπουλος
© ATHENS VOICE

«Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα. Η συνέχεια επί της οθόνης. Το πλαίσιο είναι απαράδεκτο, αλλά μέσα σε αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο» δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Γιάνης Βαρουφάκης
© ATHENS VOICE

Τρίτος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Πολλές κάμερες, πολλά κανάλια! Μια συζήτηση θα κάνουμε προεκλογικά σε καλό κλίμα», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, καθώς ρωτήθηκε για τη γραβάτα που φοράει, απάντησε χιουμοριστικά: «Φοράω γραβάτα, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι!»

Δημήτρης Κουτσούμπας
© ATHENS VOICE

«Θα μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν, παρά το αυστηρό πλαίσιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην ΕΡΤ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την ελεύθερη ερώτηση, που ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους και απορρίφθηκε από τη Διακομματική Επιτροπή, απάντησε: «Προσωπικά, δεν θα είχα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές».

Άφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

«Χωρίς γραβάτα έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο ελληνικός λαός αποφασίζει 21η Μαΐου για τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αδιανόητο μετά από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να καλπάζουν οι ανισότητες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση, όποτε χρειάζεται κάνουμε άμυνα. Η επίθεση είναι αναγκαία όταν δεχόμαστε επιθέσεις από fake news. Είμαι μετριοπαθής. Μαθήματα αξιοπιστίας από λαϊκιστές με ή χωρίς γραβάτα το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται».

Άφιξη Νίκου Ανδρουλάκη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και τον Μιχάλη Καλογήρου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει debate, είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Ελπίζω έστω και έτσι, με παράλληλες τοποθετήσεις, ο ελληνικός λαός να βγει σοφότερος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας το αυστηρό πλαίσιο της διαδικασίας.

Άφιξη Αλέξη Τσίπρα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ