Πολιτικη & Οικονομια

Ξεναγήθηκε στο γραφείο του Γιώργου Σεφέρη στο Λονδίνο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Με ιδιαίτερη χαρά είδα να υλοποιείται η πρωτοβουλία που είχα»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ξενάγηση στο γραφείο του Γιώργου Σεφέρη στο Λονδίνο
© Instagram

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ξενάγηση στο γραφείο του Γιώργου Σεφέρη στο Λονδίνο

Στο γραφείο όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική του καριέρα ο Γιώργος Σεφέρης ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ´ και της Βασίλισσας Καμίλλα.

Η ανάρτηση της Κ. Σακελλαροπούλου

«Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ´ και της Βασίλισσας Καμίλλα, είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ από τον Πρέσβη Γιάννη Τσαούση στο γραφείο όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική του καριέρα, ως Πρέσβης Γεώργιος Σεφεριάδης, ο Γιώργος Σεφέρης. Και με ιδιαίτερη χαρά είδα ότι η πρωτοβουλία που είχα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής μου, τον Σεπτέμβριο του 2022, άρχισε να υλοποιείται.

»Προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία, χειρόγραφες επιστολές και φωτογραφίες, δωρεά της προγονής και κληρονόμου του νομπελίστα μας Άννας Λόντου και του γιατρού Νίκου Παΐσιου, μεταφέρθηκαν από την Αθήνα και βρήκαν τη θέση τους στον ιστορικό αυτόν χώρο. Και το γραφείο στην πρεσβευτική κατοικία, με τη βαριά ξυλεπένδυση και τις γκραβούρες στους τοίχους, που στέγασε για μια πενταετία τον "διαιρεμένο εαυτό" του ποιητή-διπλωμάτη, λειτουργεί πλέον ως μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ