Πολιτικη & Οικονομια

Μαζί σου, Ανδρέα, για μια Ελλάδα νέα!

Ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει στο μέλλον και άλλες ανάλογες με αυτήν για τον Ανδρέα δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα;

giannis-meimaroglou.jpg
Γιάννης Μεϊμάρογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρέας Παπανδρέου
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης: Σχόλιο για τις δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην κατηγορία του Νίκου Ανδρουλάκη περί τυμβωρυχίας του Ανδρέα Παπανδρέου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το πού μπορεί να φτάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ξανακαθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να καταλάβει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν του ανήκει. Ο Ανδρέας ανήκει την ιστορία. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εμπνευστήκαν από τον Ανδρέα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αντί αυτό να κοιτάμε να μας φέρει πιο κοντά, ασχολούμαστε με θέματα συνθημάτων κι αισθητικής».

Με την απάντηση αυτή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποίησε αυτό που ξεκίνησε να κάνει ήδη από το βράδυ της εκλογικής του νίκης το ‘15, να σηκώνει δηλαδή τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Από την «τσεγκεβαρική» Αριστερά στη «λοιδορούμενη» κεντροαριστερά και στη συνέχεια στο «τρισκατάρατο» ΠΑΣΟΚ μέχρι και την «αποκρουστική» Ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου μια εξουσία δρόμος. Ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει στο μέλλον και άλλες ανάλογες με αυτήν για τον Ανδρέα δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα; Θα μπορούσε ίσως να φανταστεί κανείς μερικές:

«Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ένας μετρημένος και σοβαρός άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Είχε προτείνει από παλιά στον Συνασπισμό κυβερνητική συνεργασία αλλά η τότε ηγεσία της Αριστεράς προτιμούσε τον Τσοχατζόπουλο. Την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σημίτης, διστακτικά είναι η αλήθεια, για την περικοπή των συντάξεων με τον νόμο Γιαννίτση, την ολοκληρώσαμε αργότερα εμείς πολύ πιο αποφασιστικά με τον νόμο Κατρούγκαλου. Δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά από τους πιο εκσυγχρονιστές συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, στελέχη ακόμα και υπουργοί του, αγωνίζονται σήμερα για τις ιδέες τους μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο πολιτικός που είχαμε παρεξηγήσει περισσότερο από όλους. Η συγκυβέρνησή του με τον Σαμαρά δεν ήταν τελικά και τόσο καταστροφική. Το καταλάβαμε αργότερα, όταν επιχειρήσαμε να καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Γι’ αυτό και τον παραπέμψαμε, μαζί με μερικούς άλλους που επίσης είχαμε στο μάτι, σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το «σκάνδαλο του αιώνα» δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του, όπως και έκανε. Σήμερα υπερασπιζόμαστε κι εμείς, όπως κι εκείνος, το κράτος δικαίου αρκεί η δικαιοσύνη να παίρνει τις σωστές αποφάσεις»

«Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Καραμανλισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει με το έργο του βαθύ το αποτύπωμά του στην ιστορία της χώρας. Είναι από τους λίγους ανιδιοτελείς πολιτικούς που δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εναντίον της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στην αποστολή της. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί πρωτοκλασσάτοι συνεργάτες του βρίσκονται σήμερα στις γραμμές της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ενώ κάποιοι κοσμούν και τα ψηφοδέλτιά της. Η θαρραλέα αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια Μητσοτάκη τον τιμά ιδιαίτερα»

«Τέτοιες μέρες, μπροστά σε κρίσιμες και αμφίρροπες μάχες, ο νους μας ταξιδεύει πάντα στις μεγάλες μορφές που σημάδεψαν διαχρονικά την πορεία της Αριστεράς: Τον Κύρκο, τον Γιάνναρο, τον Παπαγιαννάκη και άλλους πολλούς. Αναλογιζόμαστε τους αγώνες που έκαναν για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία στηρίξαμε κι εμείς με το δημοψήφισμα του ‘15. Είδαμε με ικανοποίηση όλους αυτούς τους συντρόφους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, να επιστρέφουν οι περισσότεροι αναγνωρίζοντας το λάθος τους».

Άλλοι καιροί, άλλες αξίες, άλλη Αριστερά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ