Πολιτικη & Οικονομια

Αναταραχή στην «αριστερή πολυκατοικία»: Κόντρα Τσίπρα - Κουτσούμπα για την «ιστορία του ΚΚΕ»

Νέο μέτωπο μεταξύ αρχηγών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Μετά τη διαμάχη με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Βαρουφάκη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε νέο μέτωπο με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ

Η «παραίνεση» του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Κουτσούμπα να «διαβάσει την πλούσια ιστορία του ΚΚΕ» αποτέλεσε αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Μετά τη διαμάχη του Νίκου Ανδρουλάκη για τα περί «ιδιοκτησίας» του Ανδρέα Παπανδρέου και τις αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε νέο μέτωπο με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κατά τη χτεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Το "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" ήταν μια λανθασμένη γραμμή που πλήρωσε και το λαϊκό κίνημα και η χώρα [...] Οφείλει ο κ. Κουτσούμπας για τα ζητήματα αυτά να διαβάσει την ιστορία και την πλούσια ιστορία του ΚΚΕ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρηματολογεί σαν ένα τρολ του διαδικτύου».

Σε σημερινή του ομιλία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν αιχμηρός κατά του κ. Τσίπρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα μερικές από τις γνωστές του ατάκες: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκενυρίζεται και οδηγείται στην αμεοτρέπεια. Ήμαρτον πια, τι άλλο θα ακούσουμε. Αλλά αυτοί είναι, τέτοια φυντάνια είναι».

Η απάντηση Βαρουφάκη σε Τσίπρα

Αιχμηρός στην ίδια συνέντευξη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για ίδιες «εμμονές» που είχε και ο κ. Σόιμπλε, ενώ μάλιστα αρνήθηκε ότι έχει συναντηθεί μαζί του.

«Οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο από το '15. Είμαστε ευγενείς ανταλλάσσουμε μια καλημέρα, αλλά με τον άνθρωπο που ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας και την ώρα που εμείς δεινοπαθούσαμε να σώσουμε τη χώρα αυτός κοίταζε να βγάλει ένα βιβλίο και μια ταινία για να κάνει ήρωα τον εαυτό του και να κρεμάσει τους τότε συντρόφους του ως προδότες, δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 απάντησε, μιλώντας για «ηθική κατηφόρα»: «Δεν θα σχολιάσω αυτό που είπε, χθες, ο κ. Τσίπρας. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μία μέρα σε έναν ωραίο αγώνα, με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα».

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε: «Ήθελαν να επιβάλουν στον Τσίπρα να αποκηρύξει το ΜέΡΑ25, το πετύχανε. Πρόκειται για ενδοοικογενειακή βία».