Πολιτικη & Οικονομια

Debate: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερες ερωτήσεις

Θα προστεθεί μια ακόμη ενότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Debate: H Διακομματική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα των δημοσιογράφων, που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία, να κάνουν μια ελεύθερη ερώτηση. Αντ' αυτού θα προστεθεί μια ακόμη ενότητα για τη νέα γενιά

Απoρρίφθηκε από τη Διακομματική Επιτροπή η πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα - η οποία προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών - με μια ελεύθερη ερώτηση.

Αντίθετα, η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε την προσθήκη μιας επιπλέον ενότητας με τίτλο «Νέα Γενιά». Ακόμη, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη σειρά βάσει της οποίας θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά ενότητα.

Πλέον επί τάπητος τίθενται οι λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλει την τελευταία.

Τι είχαν δηλώσει οι δημοσιογράφοι

Χτες, συναντήθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι των έξι μεγάλων καναλιών με τον συντονιστή της ΕΡΤ, Γιώργο Κουβαράμ στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης για να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για τη διεξαγωγή του debate.

«Ζητάμε η 6η ενότητα να είναι μια ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων», είπε ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος θα συντονίσει το debate.

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σρόιτερ δήλωσε: «Μονόλογο ή τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλούς σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ας μας δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος. Νομίζω ότι πιο ουσιαστικό θα είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα το δεχτεί η διακομματική επιτροπή».

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και η Σία Κοσιώνη: «Είναι εύλογο και λογικό να προστεθεί μια θεματική ενότητα ελεύθερης ερώτησης. Δίνει έτσι και περισσότερο χώρο περισσότερο αέρα σε εμάς τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε τι θέλουμε και δημιουργεί και συνθήκες ισοτιμίας μεταξύ μας».

«Καθορίστηκε το πλαίσιο ομοφώνως. Είναι σημαντικό για μας να μπορούμε να ρωτήσουμε όλοι όλους. Έχουμε κοινή στάση απέναντι σε αυτό. Ελπίζω να το δεχτεί η διακομματική επιτροπή. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να το δεχτεί», τόνισε ο Παναγιώτης Στάθης.

Τέλος, η Ράνια Τζίμα σημείωσε ότι: «Είχαμε μια συνεννόηση εύκολη, σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσθέσουμε μια θεματική».