Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Αιχμές κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική κάθοδο του «ΕΑΝ»

Πώς σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη την απόφαση του Αρείου Πάγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική κάθοδο του «ΕΑΝ»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Αιχμές κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογική κάθοδο του κόμματος του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου «ΕΑΝ», στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Την απόφαση του Αρείου Πάγου που αποκλείει το κόμμα του καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ηλία Κασιδιάρη σχολιάζει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ. 

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ παράλληλα αναφέρεται στην πρόταση που απέρριψαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ενιαίο υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να μην συμμετάσχει ούτε το κόμμα ΕΑΝ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επανέφερε το κόμμα «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα Κασιδιάρη, πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει παμψηφεί ο ίδιος ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα «Έλληνες» όσο και το κόμμα «ΕΑΝ», όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος "ΕΑΝ" να ήταν πολύ πιο ισχυρή.

Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος «ΕΑΝ», ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.