Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Σκέρτσος: «Το μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα»

Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Άκης Σκέρτσος: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση έναντι του κόμματος Κασιδιάρη

Στον χρόνο που απομένει έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από τη λέξη «φιλοδοξία».

«Τρεις εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία για να κάνουμε όλοι μαζί, συλλογικά και ατομικά άλματα προς τα μπρος χωρίς να μένει κανείς πίσω», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Διότι η χώρα μας δεν μπορεί να γυρίσει ξανά πίσω ούτε όμως και να μείνει στάσιμη εξαιτίας ενός μέρους του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα στοιχειώδη με άλλες δυνάμεις, που αποστρέφεται την πραγματική πρόοδο που δεν διαθέτει καμία πρόταση για το μέλλον. Η χώρα μας δεν πρέπει να μπει ξανά σε καμιά πολιτική περιδίνηση που θα την απομακρύνει εκ νέου από την υπόλοιπη Ευρώπη όπως συνέβη την περίοδο 2015-2019. Μείναμε στην Ευρώπη τότε χάρη στη φιλελεύθερη παράταξη. Κάναμε βήματα μπροστά από το 2019 παρά τις κρίσεις και πρέπει πλέον να γίνουμε Ευρώπη σε όλους τους τομείς, με αυτούς που ξέρουν που θέλουν και που μπορούν».

Ο Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε και «στα άλματα που η σημερινή κυβέρνηση εγγυάται». «Παραγωγική, κοινωνική, πράσινη και ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή, αυτό είναι το όραμά μας για την Ελλάδα. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε», τόνισε ο κ. Σκέρτσος και συνέχισε: «Για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Αυτό διακυβεύεται στις κάλπες της 21ης Μαΐου, το αν θα αφήσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος οριστικά πίσω μας ώστε να πορευτούμε με αισιοδοξία, εθνική αυτογνωσία, πίστη στις δυνάμεις μας αλλά και αυτοκριτική όπου χρειάζεται με γενναία δράση διόρθωσης για όσα δεν γίνονται σωστά και πρέπει να αλλάξουν. Απέναντι στη δική μας οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική αλλά και πλήρως κοστολογημένη πρόταση», αντέτεινε ότι «υπάρχει μία συνταγή ξαναζεσταμένη η οποία είναι και δοκιμασμένη και αποτυχημένη» και έκανε αναφορές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή. Υπογράμμισε πως όλα όσα βλέπουμε σε αυτό αλλά και σε ολόκληρη την προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται «σε μία Ελλάδα του παρελθόντος σα να μη μεσολάβησαν οχτώ χρόνια από τότε, σα να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπρος από τότε. Το μαύρο όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Το μαύρο αξίζει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αυτές τις ιδέες. Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι αλλά θα φταίνε οι πολίτες διότι παραπλανήθηκαν ως αφελείς από κάποια κυβερνητική προπαγάνδα. Πρακτικά μας λένε ότι οι ίδιοι δεν κάνουν λάθος ποτέ. Λάθη κάνουν μόνο οι άλλοι. 'Αρα οι ίδιοι δεν πρόκειται και να διορθωθούν ποτέ αφού είναι αλάνθαστοι. Μας λένε και μας υπόσχονται ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που είναι οχταπλάσιας αξίας από το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014 που ποτέ δεν εφάρμοσαν. Και φυσικά όπως εκείνο έτσι και αυτό, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 83 δισεκ ευρώ το κοστολόγησε το ΓΛΚ έναντι 12 δισεκ ευρώ του αντίστοιχου προγράμματος του 2015».

Σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε: «θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει ξανά τον Κασιδιάρη στη Βουλή διά αντιπροσώπων του και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μία εγκληματική οργάνωση όπως και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο». 

Ο Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας και είπε ότι «η ΝΔ έχει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις καταδικάσει την πολιτική βία που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτά τα ζητήματα από τη ΝΔ παρά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ειδική αναφορά έκανε στον όρο «νατουραλιζέ Έλληνες», αλλά και στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες ενώ αν διέθετε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019, ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας.

Άκης Σκέρτσος: «Τρομακτικό σενάριο βγαλμένο από το 2015 η προσπάθεια επαναφοράς συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκη»

«Αυτό που βλέπουμε είναι ένα τρομακτικό σενάριο βγαλμένο από το 2015. Προσπαθούν να επαναφέρουν στο πλαίσιο της ψήφου και του συστήματος της απλής αναλογικής μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μία τέτοια συνεργασία: δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και η οικονομία μας θα τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και μνημονίων. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με στοιχεία του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία ο 'Ακης Σκέρτσος είπε με αρκετή δόση ειρωνείας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία έχει αγαπήσει πολύ τον ΟΟΣΑ και τον έχει κάνει σημαία ευκαιρίας» και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ: «παρουσιάζει μεθοδολογικά προβλήματα, η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2022 και βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι πραγματικά δεδομένα, όπως οι αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα, που έχουν μεσολαβήσει έκτοτε, οι αυξήσεις στον πληθωρισμό έχουν υπερκαλυφθεί από τις αυξήσεις στα εισοδήματα».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o Υπουργός Επικρατείας επέμεινε πως δεν πρόκειται να μπει σε συζήτηση για τα ποσοστά των κομμάτων το βράδυ των εκλογών και τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την κρίση του ελληνικού λαού.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ