Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Φέτος θα γιορτάσουμε δυο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, την 1η του Μάη και την 21η του Μάη»

Η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα εργασιακά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Εργατική Πρωτομαγιά στα Λιπάσματα

«Φέτος, θα γιορτάσουμε δύο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, την 1η του Μάη και την 21η Μαΐου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας συναυλία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους «να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους, να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που θυμίζουν μαύρες εποχές», να δουν αυτές τις εκλογές την 21η Μάη «ως μια σημαντική ευκαιρία ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα 4 χρόνια στη ζωή μας, να δώσουμε μια απάντηση για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα». «Φέτος, θα τη γιορτάσουμε δυο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας την ψήφο όλων των εργαζομένων για «να έρθουμε πρώτοι και με διαφορά», ζητώντας «ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, να φέρουμε την αλλαγή, την ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία και την καθημερινότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα εργασιακά, σημειώνοντας ότι «εμφορείται από ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο, έφτασε ακόμα και να καταργήσει θεσμικά το οχτάωρο, μια εμβληματική κατάκτηση για την οποία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα». Επιπλέον, σχολίασε ότι «την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε εμείς σε εκθέσεις λουλουδιών, τιμούμε τους εργατικούς αγώνες και τους ανθρώπους του μόχθου», τονίζοντας ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι μια έκθεση για λουλούδια, αλλά παρακαταθήκη αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης για δικαιοσύνη και προκοπή». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να τιμήσει την Πρωτομαγιά σήμερα εδώ στη Δραπετσώνα, γιατί, «εμείς δεν μπορούμε να βολευτούμε με την ιδέα ότι στη Δραπετσώνα και στις λαϊκές περιοχές πια δεν θα έχουμε ζωή. Σε όλες τις λαϊκές γειτονιές της χώρας μας θέλουμε να έχουμε ζωή, όχι μονάχα στην Εκάλη, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα, όλοι να έχουν ζωή». Τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να έχουν ζωή οι εργαζόμενοι», «να έχουμε δουλειά, να έχουμε μισθούς, να έχουμε αξιοπρέπεια, να έχουμε δικαιοσύνη».

Χαιρετισμός για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα

Φέτος θα γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά δύο φορές: Και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη Εμείς την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε σε εκθέσεις λουλουδιών. Τιμούμε τους εργατικούς αγώνες. Κι ερχόμαστε εδώ, στη Δραπετσώνα. Γιατί δεν μπορούμε να βολευτούμε με την ιδέα ότι στη Δραπετσώνα πια δεν θα έχουμε ζωή, και θα έχουν μονάχα στην Κηφισιά και στη Γλυφάδα. Όλοι οι πολίτες να έχουν ζωή. Και δικαιώματα. Και δουλειά με αξιοπρέπεια. 8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ανάπαυση. 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. Αυτά ήταν τα αιτήματα και οι κατακτήσεις έναν αιώνα πριν. Και τι έχουμε σήμερα; Απλήρωτα δωδεκάωρα. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Αμοιβές για να ζει μια οικογένεια τον μισό μήνα και να υποφέρει τον άλλο μισό. Για να μην ξαναδούμε ποτέ αυτές τις εικόνες της ντροπής με το αφεντικό να τρομοκρατεί και να απειλεί με απόλυση τους υπαλλήλους του αν δεν ψηφίσουν αυτόν που του δίνει απευθείας αναθέσεις. Γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους στις κάλπες. Τους καλούμε για να μετατρέψουμε φέτος την 21η του Μάη σε μέρα εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Φέτος θα γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά δύο φορές: Και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη. #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ [Χαιρετισμός στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα]

Posted by Alexis Tsipras on Monday, May 1, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ