- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσαπανίδου: «Επί 4 χρόνια, η ΝΔ έβγαζε παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων»
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok
Πόπη Τσαπανίδου: Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη «φιλεργατική πολιτική της ΝΔ»
Η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζει το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Tik Tok, όπου ο πρωθυπουργός αναφερόταν στις «10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στη δήλωσή της ότι «επί 4 χρόνια, η ΝΔ έβγαζε παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων».
«Η Πρωτομαγιά είναι ταυτισμένη με τη διεκδίκηση για το 8ωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία. Είδαμε ακόμα και εκβιασμούς εργαζομένων παρουσία του κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επί 4 χρόνια έστελναν τους υπουργούς τους να κάνουν μηνύσεις για να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, όπως στον σιδηρόδρομο, που προειδοποιούσαν πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά τους απαξίωναν και τους συκοφαντούσαν», ενώ επιπλέον σημειώνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «οδήγησαν στην πραγματική μείωση των μισθών όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ».
«Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα μπορούν πραγματικά να ζήσουν και όχι απλώς να επιβιώσουν, θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου. Η πολιτική αλλαγή έρχεται για Δικαιοσύνη Παντού. Και στους χώρους εργασίας», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.
Ο Κ. Μητσοτάκης στο Tik Tok για τις «10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ένα βίντεο στο Tik Tok επέλεξε να αναφερθεί στις «10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίηση η κυβέρνηση της ΝΔ», με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.
«Υπάρχει μια φήμη ότι φιλεργατικές πολιτικές είναι μόνο οι αριστερές πολιτικές. Είμαι εδώ για να το διαψεύσω δηλώνει ο πρωθυπουργός και αναφέρεται στις πολιτικές τις κυβέρνησης», λέει αρχικά στο Tik Tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παραθέτει τις 10 φιλεργατικές πολιτικές:
- «Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.
- Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.
- Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.
- Τέταρτον, επενδύουμε πάνω από 1 δις ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζόμενων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.
- Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.
- Έκτον, επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.
- Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση
- Όγδοον δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery
- Ενατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
- Και δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από τα 650 στα 780 ευρώ!»
@kyriakosmitsotakis_ 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει. #fyp #tiktokgreece
♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.