Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Σε τι ποσοστά κινούνται τα άλλα κόμματα.
Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ (32,8%) στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται σε έρευνα της GPO © Dimitris Kapantais/SOOC

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Σε τι ποσοστά κινούνται τα άλλα κόμματα.

Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ (32,8%) στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται και στην έρευνα της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», καθώς καταγράφει προβάδισμα 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (26,9%).

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ σημειώνει άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούμενη δημοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό της κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, συνεχίζει σταθερά να ανεβάζει τα ποσοστά του και βρίσκεται σήμερα στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Η άνοδός του, ωστόσο, παραμένει αργή, καθώς, τη στιγμή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Την ίδια αδυναμία διεύρυνσης φαίνεται να αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εμφανίζεται μειωμένη στο 9% έναντι των προηγούμενων μετρήσεων.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εμφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάμεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.