Πολιτικη & Οικονομια

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε για το ντιμπέιτ ο Άκης Σκέρτσος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφοδέλτια
© SOOC/Alexandros Michailidis

Εκλογές 2023: Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημοσιοποιήσει το δικό του ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το κυβερνητικό του πρόγραμμα

Αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές 2023 από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. 

Παράλληλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί ένα ντιμπέιτ 6 κομμάτων «ώστε να καταδειχθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις».

Ερωτηθείς αν η ΝΔ συζητά και τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των δύο πρώτων, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε: «Θα καταθέσουμε γραπτό υπόμνημα πώς βλέπουμε τη διενέργεια ντιμπέιτ. Επιθυμούμε ένα ντιμπέιτ και με τα έξι κόμματα να τοποθετηθούν και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αύριο κυβερνητικό πρόγραμμα και Επικρατείας

Παράλληλα, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμά του θα δώσει στη δημοσιότητα αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή», σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

«Πυρά» Σκέρτσου για την προοδευτική κυβέρνηση

«Χρειάστηκαν μόλις πέντε μέρες από την προκήρυξη των εκλογών για να καταρρεύσουν τα φληναφήματα περί προοδευτικής διακυβέρνησης και να φανεί τελικά ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των έτσι χωρίς πρόγραμμα κυβερνήσεων συνεργασίας είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ξεκινώντας σήμερα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μία Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο», πρόσθεσε.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Άκη Σκέρτσο (27/4/23)

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι από τη μια βλέπουμε τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρχική αφωνία τους για το σχέδιο «Δήμητρα» του πιθανού παλιού-νέου εταίρου τους Γιάνη Βαρουφάκη να εφευρίσκουν από 24ωρο σε 24ωρο κι ένα καινούργιο μοντέλο για την προοδευτική διακυβέρνηση.

«Από την άλλη βλέπουμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να θέτει ως κόκκινη απαράβατη γραμμή τη μη- συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και να υπονοεί ουσιαστικά ότι κατάλληλος για την πρωθυπουργία είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κόμματος ή κάποιος άγνωστος ‘x' που θα προκύψει από παρασκηνιακά μαγειρέματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Από τις 20 χώρες της ΕΕ που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, στις 17 πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και στις άλλες τρεις οι αρχηγοί είτε του δεύτερου είτε του τρίτου κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Με άλλα λόγια το αφήγημα περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσε πριν καλά καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος. Φανταστείτε τα κόμματα αυτά να έπρεπε να συνεννοηθούν σε συνθήκες πραγματικής διακυβέρνησης όταν δεν μπορούν τώρα να τα βρουν ή μάλλον δεν ξέρουν καν τι θέλουν. Πόσο γρήγορα θα τιναζόταν στον αέρα μια τέτοια σύμπραξη και τι θα σήμαινε αυτή η Βαβέλ για τη χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.