Πολιτικη & Οικονομια

O Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την πρόταση για το κόμμα «EAN»

Μετά την τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναστάσιος Κανελλόπουλος
© EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκλογές 2023: Την πρόταση για το κόμμα «EAN» στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Την πρόταση για το κόμμα «EAN» στον Άρειο Πάγο κατέθεσε, το απόγευμα της Τετάρτης (26.04), ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. «Η κίνηση αυτή ήταν απόρροια της υπερψήφισης της τροπολογίας, με την οποία επιχειρείται να μπει "μπλόκο" στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος «Έλληνες» από τις επικείμενες εκλογές οδήγησε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του, κύριο Κανελλόπουλο, να λάβει διαφορετική απόφαση και να επαναλειτουργήσει το κόμμα που είχε πρωτοϊδρύσει, δηλαδή το «ΕΑΝ».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χατζηλιάδης που αναλαμβάνει πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη

Νωρίτερα ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει κανονικά στις επικείμενες εκλογές.

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το "Εθνικό Κόμμα Έλληνες" με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν τη στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος».

Στη δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζει μεταξύ άλλων: «Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».

«Υπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία», ανέφερε ο Δημήτρης Χατζηλιάδης στην πρώτη του δήλωση.

Ο Δημήτριος Χατζηλιάδης, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη, γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Συμμετέχει σε ενώσεις και συλλόγους και έχει λάβει έπαινο το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 αιμοδοσίες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs6nvf0ygnm1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ