Πολιτικη & Οικονομια

Σπυρόπουλος: Καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον Βαρουφάκη

Διαδικτυακή κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023 - Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, με σχόλιο του απάντησε στον ομόλογό του γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, με αφορμή ανάρτηση του κ. Μαρινάκη για τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε προσωπικό τόνο ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει:

«Αγαπητέ Παύλο, σου αναφέρω ξανά τη χθεσινή μου δήλωση από την κοινή μας παρουσία στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ιδεολογικά, πολιτικά και αξιακά δεν έχουμε καμία σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει στον ομόλογό της ΝΔ πως «συντηρείται ένα σενάριο φόβου κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία, τον κ. Μητσοτάκη για να καλύψουν τις αποτυχίες της πολιτικής τους».

«Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που έδωσε τη μάχη για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ και την ΕΕ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που συνεχίζει ακόμα και σήμερα αμετανόητος να παίζει στα ζάρια την τύχη της χώρας. Ιδεολογικά, πολιτικά και αξιακά δεν έχουμε καμία σχέση», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ακόμα και σήμερα τι προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία, οι πολιτικές του κ. Βαρουφάκη ως Υπουργού Οικονομικών και φτάσαμε μία ανάσα από το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Ο κ. Μαρινάκης έγραψε στο Facebook πως τα τρία κόμματα έχουν κοινή συνισταμένη «την καρέκλα» και πως θα συνασπιστούν για την εξουσία «με τρόπο όμως που θα καταστρέψει τη χώρα.

Η ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέρα25 και το ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή συνισταμένη την «καρέκλα» και να μην έχει κανένας την αμφιβολία πως αν τα νούμερα «βγαίνουν», θα συνασπιστούν για να αποκτήσουν την πολυπόθητη εξουσία, με τρόπο όμως που θα καταστρέψει τη χώρα.

Δεν θα τους αφήσουμε.

Στις 21 Μαΐου η απάντηση για μια ακόμα καλύτερη χώρα, είναι αυτοδύναμη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ισχυρός Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ο Kyriakos Mitsotakis.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Alpha για τις προϋποθέσεις συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, την πιθανή μορφή της, αλλά και για την «ομολογία» του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος των τραπεζών.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, «ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόγραμμα και τι ακριβώς έχει πει ο κ. Βαρουφάκης. Αλλά θέλω να σας πω το εξής: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη γίνονται σε μια προγραμματική βάση συμφωνημένη. Δεν πηγαίνουμε στο πουθενά, πάμε και βλέπουμε, όπως πήγανε το τρένο στα Τέμπη. Πηγαίνουνε βάσει ενός προγράμματος που συμφωνείται” τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως “δεν μπορεί λοιπόν σε καμιά κυβέρνηση αυτός που θα έχει 3% ή 4% να βάλει τους όρους του. Είναι αστείο», είπε.

«Εμείς λοιπόν, απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ισχυρής, μακράς πνοής και πλατιάς συνεργασίας και ισχυρής απήχησης στην ελληνική κοινωνία, στη βάση ενός προγράμματος, το οποίο θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο νομίζω ότι το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους του», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, ενώ στο ερώτημα αν η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή για τον κ. Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε πως «δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν. Αυτό όμως το οποίο θέλω με έμφαση να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να στηριχθεί μια κυβέρνηση: είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτή, είτε και με την ανοχή του», κατέληξε. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στα Ιωάννινα σήμερα στις 20:00.