Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια με το 2015 - Να κλείσουμε την πόρτα στην καταστροφή

Το σχόλιό του για τα σενάρια συνεργασίας Τσίπρα - Βαρουφάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια με το 2015 - Να κλείσουμε την πόρτα στην καταστροφή
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης από Θήβα: «Να κλείσουμε την πόρτα σε όλα τα σενάρια καταστροφής της χώρας»

Συνομιλία με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν στη Θήβα είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να κλείσουμε την πόρτα σε όλα τα σενάρια καταστροφής της χώρας».

Παράλληλα, τόνισε πως αυτό «μπορεί να γίνει με έναν τρόπο μόνο, με το να είναι η Νέα Δημοκρατία πολύ ισχυρή στις κάλπες της 21ης Μαΐου».

Όπως είπε, αυτή η κουβέντα επανήλθε στο προσκήνιο «διότι κάποιοι δεν έμαθαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα. Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια πράγματα που έκαναν το 2015. Μας το λέει ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης, "δεν υπάρχει πρόβλημα. Ε, μπορεί να κλείσουν και οι τράπεζες, να κρατικοποιήσουμε και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα αντικαταστήσουμε τα ευρώ σας με ‘Δήμητρες'". Λοιπόν, του λέμε: να αφήσουμε τις σαχλαμάρες. Τέρμα τα παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων».

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη: «Άκουγα τον κ. Τσίπρα που πήγε χθες στην Κω. Θα σας πω για τι μίλησε και για τι δεν μίλησε. Λοιπόν, μας είπε: "ξέρετε, έχουμε πρόβλημα με τα συστήματα υγείας στα νησιά μας, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ιδιώτες γιατρούς, ειδικά στα νησιά για να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας". Έλα, όμως, που αυτό το έχουμε ήδη ψηφίσει και το καταψήφισε όταν το φέραμε στη Βουλή. Για να δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Ούτε αυτό δεν ήξερε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια με το 2015 - Να κλείσουμε την πόρτα στην καταστροφή
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια με το 2015 - Να κλείσουμε την πόρτα στην καταστροφή
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Alpha για τις προϋποθέσεις συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, την πιθανή μορφή της, αλλά και για την «ομολογία» του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος των τραπεζών.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, «ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόγραμμα και τι ακριβώς έχει πει ο κ. Βαρουφάκης. Αλλά θέλω να σας πω το εξής: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη γίνονται σε μια προγραμματική βάση συμφωνημένη. Δεν πηγαίνουμε στο πουθενά, πάμε και βλέπουμε, όπως πήγανε το τρένο στα Τέμπη. Πηγαίνουνε βάσει ενός προγράμματος που συμφωνείται” τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως “δεν μπορεί λοιπόν σε καμιά κυβέρνηση αυτός που θα έχει 3% ή 4% να βάλει τους όρους του. Είναι αστείο», είπε.

«Εμείς λοιπόν, απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ισχυρής, μακράς πνοής και πλατιάς συνεργασίας και ισχυρής απήχησης στην ελληνική κοινωνία, στη βάση ενός προγράμματος, το οποίο θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο νομίζω ότι το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους του», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, ενώ στο ερώτημα αν η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή για τον κ. Βαρουφάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε πως «δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν. Αυτό όμως το οποίο θέλω με έμφαση να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να στηριχθεί μια κυβέρνηση: είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτή, είτε και με την ανοχή του», κατέληξε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ