Πολιτικη & Οικονομια

Εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: Οι πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν σε κλείσιμο τραπεζών

«Θα είμαστε προετοιμασμένοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: «Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες από τις πολιτικές μας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες στη χώρα, αν το ΜέΡΑ25 κερδίσει στις εκλογές και εφαρμόσει τις πολιτικές του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος © MEGA / screen shot

Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: «Υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν οι τράπεζες από τις πολιτικές μας» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

Σε μια δήλωση που συζητήθηκε προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη δεν απέκλεισε οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 να έχουν ως αποτέλεσμα επιπλοκές στον τραπεζικό τομέα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη στο ΜEGA, κ. Έντμαν παραδέχτηκε ότι κάποιες από τις πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Ολόκληρος ο διάλογος ανάμεσα στον Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν και τη Νίκη Λυμπεράκη:

Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν: Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη, αυτό το οποίο λέτε. Το να βγεις από την Ευρωζώνη, τόσες χώρες στην Ευρώπη δεν είναι στην Ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νίκη Λυμπεράκη: Εσείς τώρα θέλετε να πάμε στη δραχμή;

Ε.Μ.Ε: Δεν επιδιώκουμε να γυρίσουμε στη δραχμή.

Ν.Λ: Να βγούμε από την Ευρωζώνη θέλετε;

Ε.Μ.Ε: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.

Ν.Λ: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών.

Ε.Μ.Ε: Οι οποίες μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Ν.Λ: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες.

Ε.Μ.Ε: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs1wzv4xgw75)

Η Ομάδα Αλήθειας σχολίασε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 με ανάρτηση στο Twitter. 

Mε δική του ανάρτηση του λίγο αργότερα, ο κ. Έντμαν ανταπάντησε στην Ομάδα Αλήθειας και επιβεβαίωσε τις επίμαχες δηλώσεις του περί κλεισίματος των τραπεζών, λέγοντας πως υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

«Ναι, υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια. Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι; Γι' αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί τη ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΥΓ: άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;» γράφει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ