- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσίπρας: «Το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό»
Στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας από Καλλιθέα: Το μήνυμα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την ελληνική οικονομία
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη (12.4) στη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ειρωνείες για "αρνί Porsche" δεν είναι αποδεκτές από καταναλωτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ανέφερε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχε βρεθεί ξανά στην αγορά της Καλλιθέας και η αίσθησή του «ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης». «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό». «Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε». Επιπλέον, είπε ότι «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης» και πως «το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών».
Τσίπρας: «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατηφόρα»
«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατηφόρα», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «οι ειρωνείες για "αρνί Porsche" και για πολιτικές που στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες». «Πρέπει να μπει ένα τέλος», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «έρχεται η Ανάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα «να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό». «Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές, όπου αυτό είναι εφικτό, με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη», ανέφερε. «Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος», επεσήμανε, «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.