Πολιτικη & Οικονομια

Η «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Κανονικά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Η «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων της ΝΔ
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η «ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων της ΝΔ - Οι βασικές διαφοροποιήσεις 

Η Α' Θεσσαλονίκης θα είναι η τρίτη περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Έβρο και τη Δυτική Αττική, όπως προκύπτει μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της κυβέρνησης για τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Παράλληλα, κανονικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες θα είναι και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος είχε παραιτηθεί αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Εκτός ψηφοδελτίων θα είναι η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Ανδρέας Πάτσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επιπλέον, όπως είχε ανακοινώσει, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το Επικρατείας το χειρίζεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.

Όπως τονίζεται από την Πειραιώς, πρόκειται για πολίτες, καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027.

Σημειώνετια ότι το 50% του συνόλου των υποψηφίων της ΝΔ θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις εκλογές τις 21ης Μαΐου. Πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027.

Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ