Πολιτικη & Οικονομια

Ρατσιστική επίθεση στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μισέλ Αμπού Χάντμπα

«Πατρίδα δεν έχεις να πολιτευτείς;» έγραψαν στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Αμπού Χάντμπα
© Facebook

Μισέλ Αμπού Χάντμπα: Η ρατσιστική επίθεση σε βάρος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Στο πλευρό του Μισέλ Αμπού Χάντμπα στέκεται το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά τη χυδαία ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στα social media, λόγω της παλαιστινιακής καταγωγής του. 

Χρήστες των social media, κοινοποιώντας φωτογραφίες και αναρτήσεις του έγραψαν μεταξύ άλλων: «Χώρα δεν έχεις να πολιτευτείς;» ή «Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές της Αμαλιάδας ψηφίζει έναν δικό της άνθρωπο. Αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται – Ψηφίστε, σκουπίστε τελειώστε εβραιoραγιάδες μου…». Προκαλώντας την έντονη αντίδραση όχι μόνο του ίδιο του υποψήφιου βουλευτή, αλλά και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Η απάντηση του Μισέλ Αμπού Χάντμπα στα ρατσιστικά σχόλια

Συγκεκριμένα, ο Μισέλ Αμπού Χάντμπα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας», έγραψε ο Μισέλ Αμπού Χάντμπα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μισέλ Αμπού Χάντμπα

«Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να χύσουν δηλητήριο. Δεν σκέφτηκα όμως, ούτε για μια στιγμή, ότι αυτό είναι εμπόδιο. Ίσα ίσα. Είναι κίνητρο. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, γιατί αγαπώ τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Και πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξη σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ κι η οικογένεια μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον». 

Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να...

Posted by Maik Abu-Hadba on Monday, March 27, 2023

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Μισέλ Αμπού Χάντμπα

Αντιμέτωποι με σύσσωμη την παράταξη θα βρεθούν όσοι συνεχίσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του Μισέλ Αμπού Χάντμπα, όπως διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του. «Η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία εξαιτίας της καταγωγής και του όνοματός του είναι χυδαία και πρέπει να αποδοκιμαστεί από κάθε προοδευτικό πολίτη». 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Είναι τιμή για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μάικ Άμπου Χάντμπα.

Γεννημένος στην Ηλεία από πατέρα Παλαιστίνιο και μητέρα Ελληνίδα, ο Μάικ είναι ένας ενεργός πολίτης, μάχιμος δικηγόρος και αυτοδιοικητικός, που καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό για τον τόπο, την Ηλεία, και τους συμπολίτες του.

Η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία εξαιτίας της καταγωγής και του όνοματός του είναι χυδαία και πρέπει να αποδοκιμαστεί από κάθε προοδευτικό πολίτη. Στεκόμαστε δίπλα στον Μάικ Άμπου Χάντμπα στην προσπάθειά του για μια δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους.

Ενημερώνουμε δε όσους με κίνητρα ρατσιστικά προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σύσσωμη την προοδευτική παράταξη. Ως εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ