Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: «Στις κάλπες ο κόσμος θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει»

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τις μελλοντικές προκλήσεις

Για τις εθνικές εκλογές και τη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως «το μεγάλο ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση που θα προκύψει θα μπορεί να ικανοποιεί τις συνθήκες και τις απαιτήσεις, από τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα για να πορευτεί».

Σημείωσε πως οι εκλογές γίνονται σε ένα περιβάλλον που στην Ευρώπη εξακολουθεί να υπάρχει πόλεμος, ενεργειακή ακρίβεια και κρίση πληθωρισμού. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί από τη μια να εμπνεύσει ένα αίσθημα σταθερότητας και από την άλλη να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχαμε στο διάστημα αυτό. Να συνεχίσει μια πολιτική η οποία θα ρίχνει την ανεργία, θα μεγαλώνει το Α.Ε.Π.», υπογράμμισε επισημαίνοντας πως ο πολίτης θα αξιολογήσει αυτά που είδε και αυτά που μένουν.

«Ότι είχαμε μια Κυβέρνηση, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη άνοδο του Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, έριξε την ανεργία, μείωσε 50 φόρους 7 δισεκατομμύρια, αύξησε τον κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2019 κατά 20%. Η Κυβέρνηση που μπορεί να εμπνεύσει τη σταθερότητα είναι η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι «στις κάλπες ο κόσμος θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και εάν η χώρα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο».

«Αυτό είναι η σταθερή κυβέρνηση: ενιαίος λόγος και όχι ατέρμονες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για ισχυρή εντολή. «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για συνεργασίες. Ρωτήστε για συνεργασίες εκείνους που υποστηρίζουν το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι μισοί θέλουν τον Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί δεν τον θέλουν. Ο ένας λέει «δεν θέλω τον Τσίπρα πρωθυπουργό», λέει «είμαι κι εγώ εδώ ως πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

Είπε δε ότι στον πρώτο γύρο πρέπει να υπάρξει ένα ηχηρό μήνυμα των πολιτών που να λέει ότι θέλω να συνεχίσω σε αυτή την πορεία.

«Οι εκλογές δεν είναι αριθμητική πράξη μόνο, ποσοστά, έδρες, αθροίσματα. Ο κόσμος ψηφίζει για να έχει μια κυβέρνηση, που θα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους αριθμούς. Εξαρτάται από τις πολιτικές, από τη φιλοσοφία. Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου. Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο λέγεται, οι εκλογές αυτές για εμάς έχουν καθοριστική σημασία. Δεν είναι γκάλοπ. Γκάλοπ κάνουν οι δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα εκτίμησε ότι στις εκλογές της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε τέτοιο μέγεθος, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, αυτό θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση σταθερότητας και ενιαίου λόγου. «Δεν είναι ούτε εκλογές διαμαρτυρίας, ούτε κάτι που δεν παίζει ρόλο στο μέλλον του τόπου. Είναι καθοριστική η κάλπη της 21ης Μαΐου», υπογράμμισε.

Σχετικά με το μεταναστευτικό και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως υπάρχουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στην Ελλάδα την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

«Θέλετε να βάλουμε στην άκρη την τροπολογία του κ. Παπαδημούλη; Να βάλουμε στην άκρη και το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια τώρα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συκοφαντούν το Λιμενικό, που φυλάει τα σύνορα στο Αιγαίο; Να βάλουμε στην άκρη την υπόθεση του Έβρου, με τη δήθεν μικρή Μαρία, που έσπευσαν, αμέσως, να υιοθετήσουν τη σκηνοθεσία και τα fake news των δουλεμπόρων και της άλλης πλευράς για να εκθέσουν τη χώρα; Να βάλουμε στην άκρη τον κ. Τζανακόπουλο, που λέει ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος; Θα τον γκρεμίσουν, θα τον κρατήσουν; Να βάλουμε στην άκρη το γεγονός ότι όταν ήταν στην κυβέρνηση το 75% των μεταναστών στην Ευρώπη περνούσε από εδώ και τώρα περνά το 5%; Ότι σε οποιαδήποτε πολιτική κάναμε για να γυρίζουν πίσω οι μετανάστες είναι αντίθετοι; Να βάλουμε στην άκρη τις Μόριες, τις Ειδομένες, τους μετανάστες που «λιάζονταν» και που έψαχναν για επενδύσεις την ώρα που διαλυόταν ο κοινωνικός ιστός στις περιοχές που συγκεντρώνονταν; Η θάλασσα έχει σύνορα ή δεν έχει;», διερωτήθηκε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν έχει σύνορα θα πρέπει να φυλάσσονται και για να φυλάσσονται θέλουν αποτελεσματικό Λιμενικό. Υπάρχει μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Μια θεώρηση πιο θολή, πιο διεθνιστική, που σου λέει ότι η χώρα πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι και όποιος θέλει να έρχεται. Ο κ. Φίλης τα έχει πει αυτά. Ο κ. Τζανακόπουλος, επίσης, πολλές φορές. Η προσπάθεια της χώρας για αποτροπή είναι μια προσπάθεια που καταγγέλλεται συνεχώς με ψεύδη και με συκοφαντίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στο εξωτερικό και παντού. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι», ανέφερε.

Για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι ένα θέμα πάρα πολύ ευαίσθητο, κυρίως για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, αλλά και για την υπόλοιπη κοινωνία.

«Εκείνοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, να είναι καχύποπτοι για οτιδήποτε, είναι μια διαφορετική κατηγορία από όλους τους υπόλοιπους. Ισχύει για όλους -και για εκείνους, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία- η δέσμευσή μας για καμία συγκάλυψη. Υπάρχουν έρευνες που τρέχουν σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Υπάρχει η έρευνα της Δικαιοσύνης, που βλέπουμε ότι τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Καλούνται άνθρωποι, απολογούνται, προφυλακίζονται. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, εφέτες ανακριτές έχουν αναλάβει το συντονισμό όλης αυτής της διαδικασίας», είπε και πρόσθεσε «υπάρχει και η έρευνα μιας τριμελούς Επιτροπής, από έναν επίτιμο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - ήταν πρόεδρος επί ΣΥΡΙΖΑ- και από δύο πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους για να διερευνήσουν διοικητικά, τεχνικά και νομικά την πορεία κάποιων πραγμάτων. Δεν μπορούν να δρουν υπό την απειλή αγωγών, μηνύσεων. Θέλω να επαναλάβω από την πρώτη στιγμή αυτό που αποτελεί δέσμευσή μας. Στην υπόθεση αυτή δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Αυτό το εγγυάται η ελληνική Δικαιοσύνη, το εγγυώνται όλες οι Αρχές του Κράτους, που θα συνδράμουν στο έργο αυτό. Είναι δέσμευση και θα τηρηθεί. Καμία συγκάλυψη».