Πολιτικη & Οικονομια

Βγήκαν «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό «Χ»

Πώς ξεκίνησε η «αντιπαράθεση» Λοβέρδου - Χαριλάου Τρικούπη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Βγήκαν «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό «Χ»
@George Vitsaras / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Λοβέρδου – Χαριλάου Τρικούπη για τις συνεργασίες

Με ένα αιχμηρό σχόλιο εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στην «επισήμανση» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν συγκεκριμένα πριν από λίγο ότι: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε «Λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο "άγνωστος Χ". Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας "άγνωστος Χ". Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό». 

Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρβος απυήθυνε «πρόκληση-πρόσκληση» στο Νίκο Ανδρουλάκη, καλώντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψει την «κατάλληλη στιγμή» το πολιτικό πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού και για το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό- πρόσθεσε δε ότι «καταρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η «προσθήκη» βασίζεται σε προηγούμενη συλλογική απόφαση των κομματικών οργάνων- ούτε για το αν συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του στόχου τους είπε κάτι σχετικό. «Όλα θα τα δείξει η κάλπη», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι «μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη επικρατεί μια διανοητική ακαταστασία». Όπως εξήγησε εξακολουθεί να επικρατεί θυμός και ως εκ τούτου μετά το Πάσχα οι έρευνες θα αποτυπώσουν πολύ πιο συγκεκριμένα την κατάσταση.

Με αφορμή το σχόλιο Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, χθες, δήλωσε ότι από την στιγμή που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, θα προτείνει άλλο πολιτικό πρόσωπο επιμένοντας στη γραμμή «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποιον εννοεί και ούτε πρότεινε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων.

«Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων, γιατί δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι εάν δεν έχει ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY