- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός στόχος του «συστήματος Μητσοτάκη» η διατήρηση της εξουσίας
Mε αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός στόχος του «συστήματος Μητσοτάκη» η διατήρηση της εξουσίας
Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου δίνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.
Πιο αναλυτικά:
«Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας.
Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.
Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς.
Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.
Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα. Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν.
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού.
Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι».
Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Πολιτικά εξωφρενική η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»
Nωρίτερα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο, όμως, δεν «φωτογράφισε».
«Η θέση του κυρίου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική», είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.
«Λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο "άγνωστος Χ". Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας "άγνωστος Χ". Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Οικονόμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.