Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός στόχος του «συστήματος Μητσοτάκη» η διατήρηση της εξουσίας

Mε αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μαρούσι: «Δεν είναι “θυσία” η τραγωδία στα Τέμπη, κ. Μητσοτάκη», λέει η Χαριλάου Τρικούπη.
«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως “θυσία”», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ © Dimitris Kapantais/SOOC

ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός στόχος του «συστήματος Μητσοτάκη» η διατήρηση της εξουσίας

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου δίνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Πιο αναλυτικά: 

«Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας. 

Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών. 

Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς. 

Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. 

Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα. Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. 

Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι».

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Πολιτικά εξωφρενική η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Nωρίτερα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας αλλά ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο, όμως, δεν «φωτογράφισε».

«Η θέση του κυρίου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική», είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο "άγνωστος Χ". Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας "άγνωστος Χ". Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Οικονόμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ