- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου: «Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα
Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το νερό και η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα
Κατά του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με το νομοσχέδιο για το νερό και τονίζει ότι «το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».
«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα μεγάλα ψέματα. Η καθαρή αλήθεια είναι ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου και συνεχίζει: «Κατά τα άλλα είναι τουλάχιστον ειρωνικό και προκλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών να εμφανίζεται σαν προστάτης του δημοσίου συμφέροντος, όταν μάλιστα συνοδεύεται από τον καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Ο κ. Τσίπρας "πολακίζει" ασύστολα σε κάθε πολιτική του δραστηριότητα: ψεύδεται, υποδαυλίζει εντάσεις, οργανώνει συνεχή "κυνήγια μαγισσών" και επιχειρεί αναγωγές στην τραγωδία των Τεμπών, μετατρέποντας τον πόνο σε θέαμα και επιδιδόμενος σε χυδαία ψηφοθηρία. Είναι αμετανόητος, εκτός κάθε αυτοελέγχου και ηθικού φραγμού».
Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού
Τη δέσμευσή του ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη Ρυθμιστική Αρχή που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και κυρίως θα ακυρώσει κάθε πρόθεση, κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού που λέγεται νερό», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη (22.3) με Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που αποτελείται από συνδικάτα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων, στο γραφείο του στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, και μετά το χθεσινό νομοσχέδιο ήρθε η στιγμή απέναντι σε αυτές τις προθέσεις ιδιωτικοποίησης και του νερού που είναι ένα δημόσιο αγαθό, να πούμε "φτάνει πια, ως εδώ, η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα γίνει αποδεκτή"».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη σε όλα είναι στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισία έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας». Σχολίασε ότι «χθες αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό επιχείρησε για άλλη μια φορά συγκάλυψη των ευθυνών του και λίγες ώρες πριν ψήφιζε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης του νερού, στο οποίο όμως συγκάλυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά πάλι μας έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι όμως παλαιότερα με δηλώσεις του στην κάμερα ο κ. Μητσοτάκης «είχε μιλήσει καθαρά, είχε πει ότι πρόθεσή του, στόχος του, είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού και πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που έγινε χθες». «Με υποκρισία όμως», σχολίασε, «μας έλεγαν χτες όλη μέρα ότι η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής είναι μια υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, υποχρέωση όμως που ο ίδιος έθεσε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», τονίζοντας ότι «βλέπουμε σήμερα με τραγικό τρόπο ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσα από την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, για την ασφάλεια». Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε το ερώτημα «γιατί ο ΟΣΕ απαξιώθηκε;», για να συνεχίσει αναφέροντας ότι «το ‘19 εν μέσω μνημονίων τον αφήσαμε εμείς με 1.200 μόνιμους εργαζόμενους και σήμερα έχει 700». «Αποψιλώθηκε από εργαζόμενους για έναν πολύ απλό λόγο», είπε, «γιατί στόχος της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο δίκτυο. Ο ιδιώτης όταν έρχεται να αγοράσει μια υπηρεσία θέλει να έχει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους, λιγότερους μισθούς. Ο πολίτης όμως πληρώνει πιο ακριβά την υπηρεσία και έχει λιγότερη ασφάλεια». «Το ίδιο και με το νερό», σημείωσε, «ο πολίτης αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό θα το πληρώνει πολύ πιο ακριβά αλλά τα στάνταρ υγιεινής ασφάλειας θα είναι πολύ πιο χαμηλά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.