Πολιτικη & Οικονομια

Ζήτησε ή δεν ζήτησε συνάντηση από τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης; Οι δύο πλευρές διαφωνούν

Η αναφορά του πρωθυπουργού και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης - Η συνάντηση μεταξύ τους που δεν έγινε ποτέ

Πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη και στη μεταξύ τους συνάντηση που δεν έγινε ποτέ.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Να σας πω όμως και κάτι ακόμα, δεν μπορώ να μην επισημάνω έτσι τώρα -χάριν της ιστορίας- ότι όταν παραδείγματος χάρη ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος... Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές».

Και πρόσθεσε: «Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους».

Εκλογές τον Μάιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Δεύτερη κάλπη τον Ιούλιο, εάν χρειαστεί | OPEN TV

Η απάντηση από τον Δημήτρη Μάντζο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μάντζος, μετά από ερώτηση που δέχτηκε για την αναφορά Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά».

«Να το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός από το γραφείο του οποίου λειτούργησε ο "Μεγάλος Ανιψιός" σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, συνιστά θράσος» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε. Διότι υποκλοπές είχαν γίνει τότε, το λέει και η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ. Άρα να είμαστε ειλικρινείς, να έχουμε θάρρος και να πούμε και μισή κουβέντα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ακολούθησε η ανακοίνωση - απάντηση από τη ΝΔ. «Δυο φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Νίκο Ανδρουλάκη, όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για να τον συναντήσει, πριν την υπόθεση των παρακολουθήσεων και ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε», σχολίασε η ΝΔ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Η νέα απάντηση από τον Δημήτρη Μάντζο

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πέρασε στην αντεπίθεση, με τον Δημήτρη Μάντζο να απαντά στη ΝΔ: «Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».
Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος βρίσκονται προφανώς σε vertigo εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του».

Απάντηση Δημήτρη Μάντζου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση Τσιόδρα στο Twitter

Μετά τη νέα δήλωση του Δημήτρη Μάντζου ακολούθησε η ανάρτηση στο Twitter από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας παρέπεμψε στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο κάνει λόγο για σχετική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνάντηση.

«Ο κ.Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον κ.Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ.Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού σε συνάντηση».

Τι είπε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη συνάντηση που δεν έγινε

Το τελευταίο επεισόδιο στην πολιτική κόντρα ήταν οι δηλώσεις του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε: «Αυτά δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Γιατί όταν σε αυτό το επίπεδο μιλάς με αυτά τα ανώριμα επιχειρήματα, δείχνεις αγωνία».

«Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει "να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή" και του απαντώ ότι "θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας". Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα, αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν» πρόσθεσε.

Και εξήγησε: «Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση. (…) Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει, διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ