Πολιτικη & Οικονομια

Προαναγγελία εκλογών για τον Μάιο στην αποψινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον Σταύρο Θεοδωράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προαναγγελία εκλογών για τον Μάιο στην αποψινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
@Menelaos Myrillas / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγελία εκλογών για τον Μάιο στην εφ' όλης συνέντευξη που παραχωρεί απόψε στον Σταύρο Θεοδωράκη

Την απόφασή του για κάλπες εντός Μαΐου θα επιβεβαιώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχωρεί απόψε στις 22.50 στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα τον Μάιο - χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν οι κάλπες θα στηθούν στις 21 ή στις 28 Μαΐου.

Πάντως, το πιο πιθανό σενάριο παραμένει να στηθούν οι κάλπες στις 21 Μαΐου.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός έκλεισε το σενάριο για εκλογές πριν το Πάσχα. Καθότι, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, και πριν την τραγική νύχτα της σύγκρουσης των τρένων, είχε επικρατήσει η 9η Απριλίου έως η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη συνέντευξή του στο MEGA, δήλωσε, χθες, ότι πρωθυπουργός «θα αποσαφηνίσει πολύ σύντομα τις προθέσεις του» για τις εκλογές, ενώ πιεζόμενος σχετικά με τον χρόνο που θα διεξαχθούν, σημείωσε ότι «κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με το τρέιλερ της εκπομπής, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο.

Μητσοτάκης: Θα επαναδιαπραγματευθώ τη σύμβαση με τη Hellenic Train

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική εταιρεία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος για νέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει με έμφαση για το περίφημο «βαθύ κράτος», το οποίο έχει στη ρητορική του διαρκώς το τελευταίο διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ