Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης 12 ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη;» (βίντεο)

Το κέντρο τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη
Ο Αλέξης Τσίπρας σε σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας - Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και οι αιχμές σε Κυριάκο Μητσοτάκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μετά την αυτοψία στο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας, όπου αντίκρισε εικόνες εγκατάλειψης από τον Ιούλιο του 2019 και μετά τις καταγγελίες πρώην σταθμαρχών και μηχανοδηγών πως αν λειτουργούσε δεν θα συνέβαινε η φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Σταθμό Τοπικού Χειρισμού 1 του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με μηχανοδηγούς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στη βόρεια Ελλάδα, του περιέγραψαν τις ελλείψεις και τα προβλήματα και σημείωσαν ότι και στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Στην ερώτηση «τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης», όπως είχε προγραμματίσει την επομένη του δυστυχήματος, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κ. Γενιδούνιας απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε ένα κομμάτι προς Στρυμόνα που μισοδουλεύει», εξηγώντας πως «οι 4 από τους 8 σταθμούς είναι εκτός».

Όπως του είπαν οι εργαζόμενοι, η διαχείριση της κυκλοφορίας γίνεται με «ανταλλαγή τηλεγραφημάτων και αίτηση "γραμμή ελευθέρας"» και πρόκειται για σημαντικό σταθμό, καθώς διαχειρίζεται όλα τα τρένα για Ειδομένη, Στρυμόνα, Φλώρινα και Αθήνα όταν αναχωρούν από Θεσσαλονίκη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ