Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: «Μόνο η ΝΔ μπορεί να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος»

«Οι μαύρες τρύπες στο δημόσιο είναι το πρόβλημα», δήλωσε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας για την τραγωδία στα Τέμπη και το «βαθύ κράτος»

Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Το βαθύ κράτος, οι μαύρες τρύπες στο δημόσιο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συγκρουστούμε και να μην φοβηθούμε το πολιτικό κόστος. Όπως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, με την ίδια μέθοδο και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με το βαθύ δημόσιο. Μια σειρά από συνδικαλιστές, σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν βολευτεί με τα πράγματα χύμα. Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί η ΝΔ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Κωστής Χατζηδάκης: Η επικεφαλής της ΡΑΣ και η κριτική για το έργο της τηλεδιοίκησης

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε ακόμη στην επικεφαλής της ΡΑΣ, αλλά και στην κριτική για το έργο της τηλεδιοίκησης. «Η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ήταν υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ήταν πολιτικός διορισμός με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ένστασή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι «η ΡΑΣ θα έπρεπε να έχει ανθρώπους που να σχετίζονται με το αντικείμενο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προτείνει τη συγκεκριμένη κυρία, δεν έχω κάτι μαζί της. Είναι πασιφανώς άστοχη επιλογή» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και συνέχισε: «Εγώ λέω αυτή η αρχή ήταν τελείως διακριτική και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και επί των ημερών της ΝΔ και αποφάσισε τώρα να μιλήσει, αλλά δεν υπεισέρχομαι στην ουσία του πορίσματος. Έβγαλαν ένα πόρισμα εκείνοι που δεν είχαν μιλήσει από τότε που μπήκαν μέχρι σήμερα».

Στην κριτική ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν παραδόθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «δεν αρνηθήκαμε τις ευθύνες μας, δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου».