Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι δικαιούχοι του Market Pass θα δουν σήμερα (20.3) χρήματα στους λογαριασμούς τους

Πότε αναμένεται η επόμενη πληρωμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα μπροστά από ψυγείο σούπερ μάρκετ με γαλακτοκωμικά προϊόντα
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Market Pass: Η νέα πληρωμή και ο προγραμματισμός για την καταβολή της ενίσχυσης Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου

Οι δικαιούχοι του Market Pass που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Μαρτίου 2023 αναμένεται να δουν σήμερα Δευτέρα (20.3) τα χρήματα της ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους.

Σήμερα αναμένεται τα νοικοκυριά που έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα να πληρωθούν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ όσοι έχουν επιλέξει την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό τους θα λάβουν τριπλή δόση: για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crad2zrwtugx)

Market Pass: Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, υπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Εγκρίθηκαν 2.840.463 αιτήσεις εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ. Περίπου το 75% των δικαιούχων επέλεξε να λάβει λιγότερα χρήματα (το 80% του συνολικού επιδόματος) με πίστωση των ποσών στον τραπεζικό τους λογαριασμό έναντι της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Η δεύτερη τριμηνιαία δόση, για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, καταβάλλεται στις 3 Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ