Πολιτικη & Οικονομια

Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές του Market Pass

Τι ισχύει για τις άυλες κάρτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταναλωτές σε σούπερ μάρκετ αγοράζουν προϊόντα
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Market Pass: Οι επόμενες πληρωμές στους δικαιούχους - Η τραπεζική κατάθεση και οι άυλες κάρτες

Ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2023 παραμένει η πλατφόρμα αιτήσεων για το Market Pass. Η πρώτη δόση έχει ήδη καταβληθεί σε όσους έχουν κάνει την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και σε λίγες ημέρες αναμένονται οι επόμενες πληρωμές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν τα χρήματα του Market Pass:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
    στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Market Pass: Βήμα - βήμα πώς θα κάνετε την αίτηση

Ακολουθώντας τα επόμενα βήματα θα μπορέσετε να υποβάλλεται την αίτησή σας.

  • Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr.
  • Με τους κλειδάριθμους Taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.
  • Αφού υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.
  • Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το πέρας της 15ης Μαρτίου 2023.
  • Η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

-Γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

-Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
-Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι του Market Pass να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα και να τα χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να έχουν κινητό με τεχνολογία NFC (τη διαθέτουν σχεδόν όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας). Για να μην «ψαλιδιστεί» το επίδομα του Market Pass, θα πρέπει να διαθέτετε κινητή με τεχνολογία NFC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ