Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο 17χρονος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ο 17χρονος, οι κατηγορίες και η αναζήτηση των υπολοίπων δραστών 

Απολογείται σήμερα (13.3) ο 17χρονος δράστης της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Ο εισαγγελέας απήγγειλε, σε βάρος του νεαρού, κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Από τις αρχές έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι δράστες και αναζητούνται από τις αρχές. Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για αντιεξουσιαστές, γνώριμους των αρχών από παλαιότερα επεισόδια. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος φέρεται να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι ο νεαρός που σύμφωνα με πληροφορίες βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό. 

Σε βάρος του 17χρονου ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμμορία, παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία. 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Αντίθετα με τους 57 των Τεμπών, εγώ αναρρώνω»

Με νέα του ανάρτηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του μετά την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια, ενώ αναφέρεται και στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter. Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: «Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ