Πολιτικη & Οικονομια

Προπηλάκισαν τον Δημήτρη Βίτσα σε συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημήτρης Βίτσας - Ίλιον: Ομάδα ατόμων αποδοκίμασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Φραστική επίθεση δέχθηκε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (11.03), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τα θύματα των Τεμπών.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης θέλησε να παρευρεθεί στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε σε κεντρικό σημείο στο Ίλιον. Όταν παρευρισκόμενοι τον αναγνώρισαν, του ζήτησαν να αποχωρήσει φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

Πέρα από τις αποδοκιμασίες, κάποιοι τον έσπρωχναν για να αποχωρήσει από το σημείο. Το νέο αυτό επεισόδιο κατά πολιτικού προσώπου έρχεται λίγες ώρες μετα την επίθεση που δέχτηκε ο Γ.Γ. του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα. Όπως έγινε γνωστό ο 17χρονος συνελήφθη στο Μαρούσι, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

«Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στο γεγονός απέδωσε την επίθεση σε άτομα του «παρακράτους και του υποκόσμου».

Το χρονικό της επίθεσης σε βάρος του Βαρουφάκη

Η επίθεση σημειώθηκε σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου. Μόλις τον αναγνώρισαν, οι άγνωστοι τον χτύπησαν και ταυτόχρονα του φώναζαν να μην εμφανιστεί ξανά στα Εξάρχεια.

Οι δράστες έφυγαν προτού έρθουν οι αστυνομικοί από την Άμεση Δράση και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας.

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη φασιστική επίθεση» σημειώνοντας: «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».