Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη

Η πρώτη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Συνάντηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Οι εκλογές και οι δεσμεύσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα (10.3) στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη και έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι. 

Τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν από το Πάσχα

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη (9.3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έβαλε τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα. Πριν την τραγωδία στα Τέμπη, ως επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της κάλπης ήταν η 9η Απριλίου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους υπουργούς του ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκκρεμούν περίπου δέκα νομοσχέδια. 

Πλέον, οι εκλογές φαίνεται ότι μετατίθενται για τον Μάιο. Με το σενάριο για 21 Μαΐου να είναι το επικρατέστερο. 

Κ. Μητσοτάκης: Φταίμε όλοι για την τραγωδία, δεσμεύομαι ότι θα τα αλλάξουμε όλα

«Φταίμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφερθείς στις ευθύνες πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και γιαυτό θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων κυβέρνησαν αλλά και προσωπικά», διαμήνυσε, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα».
Στην παραδοχή ότι «η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο», προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι «δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η τηλεδιοίκηση θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες».

«Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει», ανέφερε σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του συμβάντος από την αντιπολίτευση. «Ο επιμερισμός ευθυνών θα γίνει από την δικαιοσύνη», δήλωσε. «Εγγυώμαι απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και 2 δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για βελτίωση προβληματικών συνθηκών στους σιδηροδρόμους. Δεν πρέπει να κρυφτούμε, αναλαμβάνω την ευθύνη», πρόσθεσε.