Πολιτικη & Οικονομια

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πλακιωτάκης και αρχηγός Λιμενικού στο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Eπί τάπητος έχουν ταθεί τα θέματα ασφάλειας των επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. 

Ειδικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Γιώργιου Αλεξανδράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να ενταθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και οι επιθεωρήσεις στα πλοία, αλλά και στα λιμάνια της χώρας εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπό τις κατευθύνσεις του νέου υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκινά μπαράζ επαφών με εκπροσώπους αεροδρομίων και μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να υπάρξουν και εκεί έκτακτες επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (09.03.2023) πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο ζητήματα της τραγικής σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη (ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις, παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, εκτός από την σύγκρουση στα Τέμπη.

Επίσης την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ