Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Η μέριμνα του κράτους στις οικογένειες των θυμάτων θα είναι σημαντική

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη - Θεοδωρικάκος:  «Η μέριμνα του κράτους στις οικογένειες των θυμάτων θα είναι σημαντική»
© EUROKINISS/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τέμπη - Θεοδωρικάκος: Η μέριμνα του κράτους απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους θα είναι σημαντική

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ζητά και η ίδια δικαιοσύνη για το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη και ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Όσον αφορά στους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας, ο υπουργός είναι ότι «πήγαμε να στηρίξουμε τους γονείς, αλλά τι να στηρίξεις; Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους; Ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα γίνει. Η μέριμνα του κράτους απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι σημαντική.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν». «Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Δεν θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Ας ηρεμήσουμε λίγο σε αυτήν τη χώρα. Πρέπει να υπάρχει ένας αναστοχασμός για το πώς πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα», προσέθεσε.

Σήμερα απολογείται ο σταθμάρχης της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Κυριακή, θα απολογηθεί ο σταθμάρχης της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, καθώς χθες, ο συνήγορός του πήρε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Ο σταθμάρχης είχε ζητήσει χθες νέα προθεσμία δια του συνηγόρου του, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και θα εισφέρει στην έρευνα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη κ. Στέφανος Παντζαρτζίδης ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ