- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευαγγελία Λιακούλη για την τραγωδία στα Τέμπη: Να απαντηθεί το κάθε «γιατί»
«Οι ευθύνες είναι τεράστιες», δηλώνει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ευαγγελία Λιακούλη: Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας.
Η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη μετέφερε τις φρικιαστικές εικόνες που βίωσε κατά τη χθεσινή ημέρα, τόσο από τις πρώτες ώρες όταν γινόταν η περισυλλογή σορών στα Τέμπη, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ανάμεσα στους συγγενείς των τραυματιών, των νεκρών και αγνοουμένων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Οι διαδοχικές εναλλαγές από το θρήνο στην ελπίδα, από το βαρύ πένθος στην αναθάρρηση για το θαύμα, κάθε φορά που έμπαινε κάποιο νέο πρόσωπο στο χώρο αναμονής, μας συγκλόνισε, μας καθήλωσε, μας σημάδεψε».
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «είναι ανεπίτρεπτο σήμερα οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ένα καθημερινό δρομολόγιο να στηρίζονται αποκλειστικά σε ανθρώπινους χειρισμούς, που γίνονται “με τη μανιβέλα”, χειροκίνητα, χωρίς να υπάρχει καμία τεχνολογική ασφαλιστική δικλίδα, με ένα σύστημα “μπάχαλο”, το οποίο δεν λειτουργούσε».
Τόνισε ακόμη πως οι ευθύνες είναι τεράστιες. «Η σκιά του κάθε θύματος είναι βαριά, και εδώ στη Λάρισα και σε όλη την πατρίδα μας. Μια σκιά που δεν θα φύγει ποτέ, εάν δεν απαντηθούν όλα τα “γιατί”, που είναι πάρα πολλά» πρόσθεσε.
Ειδικά ως προς το θέμα των συμβάσεων, η κ. Λιακούλη έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως «για ποιο λόγο οι νέες συμβάσεις για το σύστημα της τηλεδιοίκησης που ξεκίνησαν το 2016, δεν υπογράφηκαν τότε, γιατί στη συνέχεια οι συμπληρωματικές το 2018 δεν υπογράφηκαν επίσης και πώς είναι δυνατόν, ενώ υπογράφηκε τελικά η σύμβαση ενάμισι χρόνο μετά την κυβερνητική αλλαγή από τη νέα Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και πλέον θεωρείται αυτή η σύμβαση ‘ενεργή’, ακόμη στην πράξη να μην έχει γίνει τίποτε, με αποτέλεσμα συνολικά τα πέντε τελευταία χρόνια να μην υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης στην εν λόγω γραμμή και από το Δομοκό μέχρι τη Θεσσαλονίκη να μην υπάρχει απολύτως καμία ασφαλιστική δικλείδα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.