- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα νέα σενάρια για τις εκλογές μετά την τραγωδία στα Τέμπη
Ποιες οι επικρατέστερες ημερομηνίες
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τα νέα σενάρια για τις εκλογές μετά την τραγωδία - Ποιες οι επικρατέστερες ημερομηνίες
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει κλονίσει την ελληνική κοινωνία, απλώνοντας την σκιά του και στις πολιτικές εξελίξεις.
Η ατζέντα του πολιτικού σκηνικού περιέχει τις εκλογές το επόμενο χρονικό διάστημα και τα κόμματα έχουν μπει σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου. Μία περίοδος, που φυσικά έχει μπει στον «πάγο» μετά από τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.
Παρά το γεγονός πως οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως «σε αυτή τη φάση η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη των ανθρώπων και στην υποστήριξη των οικογενειών» είναι δεδομένο πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Όπως δεδομένο είναι και πως η 9η Μαρτίου ως ημερομηνία που ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε στην προκήρυξη των εκλογών έχει ανατραπεί. Ταυτόχρονα, το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή αναβλήθηκε αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα νέα ημερομηνία.
Ποια είναι τα σενάρια για τις εκλογές
Όλο το βάρος της κυβέρνησης έχει πέσει στη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος καθώς και στην στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και περίθαλψη των τραυματιών αλλά όπως είναι αναμενόμενο, επικρατούν ήδη κάποια σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Ειδικότερα, το πρώτο σενάριο προβλέπει μετάθεση των εκλογών κατά δύο εβδομάδες σε σχέση με την αρχική απόφαση και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου. Δεδομένου, πάντα, πως στις 16 Απριλίου είναι το Πάσχα και στις 30 του μήνα είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, αναγκαστικά οι εκλογές οδεύουν προς τη μοναδική «ελεύθερη» ημερομηνία, που είναι η ενδιάμεση Κυριακή, 23 του μήνα.
Με αυτή την προοπτική, το πιθανότερο για τις δεύτερες κάλπες είναι να στηθούν στα τέλη Μαΐου αφού 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο δεύτερο, εναλλακτικό σενάριο, οι εκλογές αναμένεται να γίνουν τον Μάιο, στις 14 ή 21 του μήνα και οι δεύτερες τον Ιούνιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.