- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και αλιεύματα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»
Τι ισχύει για την Βαρβάκειο εν όψει Σαρακοστής
«Καλάθι του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών: Ξεκινάει πιλοτικά για τη Σαρακοστή
Ξεκινάει, πιλοτικά, η εφαρμογή της κυβερνητικής πρωτοβουλίας το «Καλάθι του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κατόπιν συμφωνίας με την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών και τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο ξεκινάμε από σήμερα πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλα τα σαρακοστιανά είδη. Το σημαντικό είναι ότι πρώτον, πετύχαμε σημαντικές μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι, άρα εξοικονόμηση για τον καταναλωτή και δεύτερον, εβδομαδιαία παρακολούθηση των τιμών καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής έτσι ώστε να αποφύγουμε αυξήσεις σε αυτές τις τιμές. Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή και θα αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές και θα βρει μιμητές και από άλλες ιχθυαγορές στην Ελλάδα και θα πιέσει γενικά τις τιμές προς τα κάτω».
Επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας με τις τιμές που θα ισχύσουν από σήμερα, 22-02-2023 έως και την Τρίτη 28-02-2023 στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών.
Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής»
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη ημέρα εφαρμογής για το «καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο περιλαμβάνει νηστίσιμα προϊόντα, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, εκτός από τις λαγάνες.
Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής τα σουπερμάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση, όπως: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες, αλλά και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.
Στο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχουν οι νηστίσιμες κατηγορίες, όπως τα όσπρια καθώς και τα κατεψυγμένα λαχανικά. Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες, καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.