Πολιτικη & Οικονομια

Και αλιεύματα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Τι ισχύει για την Βαρβάκειο εν όψει Σαρακοστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Καλάθι του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών: Ξεκινάει για τη Σαρακοστή
© Aris Oikonomou / SOOC

«Καλάθι του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών: Ξεκινάει πιλοτικά για τη Σαρακοστή

Ξεκινάει, πιλοτικά, η εφαρμογή της κυβερνητικής πρωτοβουλίας το «Καλάθι του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κατόπιν συμφωνίας με την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών και τον πρόεδρό της Βασίλη Σίμο ξεκινάμε από σήμερα πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλα τα σαρακοστιανά είδη. Το σημαντικό είναι ότι πρώτον, πετύχαμε σημαντικές μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι, άρα εξοικονόμηση για τον καταναλωτή και δεύτερον, εβδομαδιαία παρακολούθηση των τιμών καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής έτσι ώστε να αποφύγουμε αυξήσεις σε αυτές τις τιμές. Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή και θα αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές και θα βρει μιμητές και από άλλες ιχθυαγορές στην Ελλάδα και θα πιέσει γενικά τις τιμές προς τα κάτω».

Επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας με τις τιμές που θα ισχύσουν από σήμερα, 22-02-2023 έως και την Τρίτη 28-02-2023 στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών.

Και αλιεύματα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Σε ισχύ από σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η επίσημη πρώτη ημέρα εφαρμογής για το «καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο περιλαμβάνει νηστίσιμα προϊόντα, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, εκτός από τις λαγάνες.

Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής τα σουπερμάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση, όπως: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες, αλλά και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχουν οι νηστίσιμες κατηγορίες, όπως τα όσπρια καθώς και τα κατεψυγμένα λαχανικά. Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες, καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqownwnkwkwp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.