Πολιτικη & Οικονομια

Τα 7 πρότζεκτ του Καραμανλή μετά την αποχώρηση από την πολιτική

Ένας άνθρωπος τόσο δραστήριος όσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ποτέ δυνατόν να κάτσει με σταυρωμένα χέρια

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Καραμανλής
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κώστας Καραμανλής: Με τι θα μπορούσε να ασχοληθεί μετά την αποχώρησή του από την πολιτική

Το μεγάλο και σταθερό προβάδισμα που διατηρεί ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης σε όλες τις δημοσκοπήσεις ενδεχομένως να απογοήτευσε τον Κωνσταντίνο τον Εργατικό/ Ικανό/ Αποτελεσματικό/ Φιλότιμο και ίσως να έγινε η αιτία να πάρει τελικά την απόφαση  να αποχωρήσει από την πολιτική μετά από 34 συνεχόμενα χρόνια προσφοράς (ναι, στον εαυτό του, αλλά προσφορά είναι κι αυτή και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όποιος δεν μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν). Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος τόσο δραστήριος (εργασιομανής λένε οι πιο στενοί του σερβιτόρ... ζητώ συγγνώμη, συνεργάτες) όσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ποτέ δυνατόν να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Γι’ αυτό ο Κωνσταντίνος ο Ακάματος έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια του για το μέλλον που και αυτό θα είναι όπως το παρελθόν: γεμάτο προσφορά.

Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, σας παρουσιάζω όλα αυτά που θα κάνει ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ τώρα που θα αράζει σπίτι επειδή δεν θα έχει δουλειά, αντί να αράζει σπίτι κάνοντας κοπάνα από τη δουλειά όπως έκανε μέχρι σήμερα.

  1. Να γράψει την αυτοβιογραφία του για την οποία έχει ήδη σκεφτεί τον τίτλο: «Τα Κοντοσούβλια μιας ζωής». Θα είναι μια εκ βαθέων διήγηση στην οποια είναι έτοιμος να κάνει αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. Φήμες λένε ότι θα υπάρχει ειδική μνεία στις αγαπημένες του ταβέρνες οι οποίες, αναπόφευκτα μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική, είναι περισσότερες του ενός. Παράλληλα θέλει να γράψει ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για όσους φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα στην πολιτική με τον τίτλο «Κρίση; Ποια κρίση;» και υπότιτλο «100+1 συμβουλές για να μη δίνεις δεκάρα για τίποτα»
  2. Να παρουσιάσει ένα ταξιδιωτικό σόου (ήδη συζητά με το Νέτφλιξ και την ΕΡΤ 3) στο οποίο θα αποκαλύπτει μικρά μυστικά των αγαπημένων του προορισμών (πολλά τα ταξίδια για έναν πρωθυπουργό) σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα Βλάχικα της Βάρης, ο Κουβαράς, τα Καλύβια, η Χασιά είναι μόνο λίγα από τα μέρη στα οποία θα ταξιδέψει και θα παρουσιάσει στο σόου για το οποίο ο επικρατέστερος τίτλος είναι «Ο Πλανήτης του Κώστα».
  3. Να δώσει σειρά διαλέξεων για όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του. Ήδη και μόνο για τον επόμενο μήνα έχει κλείσει ομιλίες με τα θέματα «Δουλειά. Ποιος τη χρειάζεται;», «Ηχομπάρα αντί για σύστημα με πολλά ηχεία: Τα υπέρ και τα κατά», «Σουβλάκι ή Πίτσα; Η στάση ενός Ευρωπαίου του 21ου αιώνα απέναντι στα διλήμματα της εποχής», «Οι άσχημες πρωτεύουσες όμορφα καίγονται», «Τηλεργασία. Ποιες συνδρομητικές πλατφόρμες είναι απαραίτητες».
  4. Να κάνει βουντού στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  5. Να αγοράσει καινούργιο καναπέ καθώς αυτός που έχει παρουσιάζει ένα ανεξήγητο βαθούλωμα ακριβώς στο αγαπημένο σημείο του πρώην πρωθυπουργού με τους άντρες της προσωπικής του ασφάλειας να μην αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για άλλη μια απόπειρα εναντίον της ζωής του.
  6. Να καθιερώσει ένα ζουρ-φιξ με παλιούς του συνεργάτες οι οποίοι θα τον βοηθούν στις παρεμβάσεις του οι οποίες δεν προκειται να σταματήσουν – τουλάχιστον όσο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Μητσοτάκης. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι: Ευάγγελος Αντώναρος, Πάκης Παυλόπουλος, Άρης Σπηλιοτόπουλος και άλλοι πολιτικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης (η γνωστή απέχθεια του Καραμανλή για την εξουσία τον κάνει να μη θέλει κυβερνητικούς). Στην παρέα δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Αλέκσης Τσίπρας σε περίπτωση που το κακό αποτέλεσμα στις εκλογές γίνει αιτία να εκθρονιστεί από το αξίωμα του βασιλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
  7. Να ασχοληθεί επιτέλους με το PlayStation με το οποίο όλοι νομίζουν ότι ασχολείται αλλά εκείνος το βρίσκει ιδιαιτέρως κουραστικό, ειδικά για τους αντίχειρες. Όπως όμως εκμυστηρεύτηκε σε στενό του συνεργάτη «Τέρμα τα ψέματα, έχω ανάγκη την άσκηση για να μη σκουριάσω». Και μπράβο του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ