- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Market pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ την Τετάρτη
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμήMarket pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ την Τετάρτη - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Market pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ την Τετάρτη - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Ομαλά και χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην σχετική πλατφόρμα για την κάρτα αγορών MARKET PASS είπε μιλώντας στο ERTNEWS o Νίκος Παπαθανάσης. Οι καταβολές των χρημάτων γίνονται 3 Μαρτίου. Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαίου.
Όπως διευκρίνισε το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του MARKET PASS έως τέλος Αυγούστου. Απαντώντας στην κριτική ότι το MARKET PASS αντιστοιχεί σε λίγα χρήματα είπε ότι «το MARKET PASS επιστρέφει το 10% από τις αγορές όποιου το χρησιμοποιεί και αφορά στο 85% των συμπολιτών μας».
«Δεν καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου στο 100% αλλά αυτό το 10% είναι υψηλότερο από το 7% μείωση στο ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» Επιπλέον όπως είπε «δεν ξέρουμε εάν αυτή η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή».
Από το 13% στο 6% μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 7 εκατοστιαίες μονάδες. Στα 520 ευρώ εάν μειώσουμε τον ΦΠΑ κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες είναι 32 ευρώ. Εμείς στα 520 δίνουμε 52 ευρώ»
«Έχουμε βάλει ένα ύψος ποσοστού κέρδους που δεν μπορούν να υπερβούν οι αλυσίδες όταν πωλούν ένα προϊόν και εκεί κάνουμε τους ελέγχους και επιβάλουμε τα πρόστιμα» ανέφερε.
Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις αιτιάσεις ότι σε αυτό είναι προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του εκάστοτε σούπερ μάρκετ επισήμανε ότι «το 40% των προϊόντων είναι επώνυμα προΪόντα» και έφερε ως παράδειγμα ότι στο καλάθι βρίσκουμε γάλα και φέτα και επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας.
Όπως υπογράμμισε «διατηρώντας σταθερή την τιμή, δίνουμε τη δυνατότητα όσοι θέλουν να ψωνίσουν φτηνότερα προϊόντα να τα αγοράσουν μέσα από το καλάθι. Μία τετραμελής οικογένεια, αν αγοράζει από το καλάθι είναι υπολογισμένο θα εξοικονομήσετε περίπου 80 ευρώ/μήνα. Επίσης θα λάβει 52 ευρώ από την κάρτα αγορών (MARKET PASS). Αυτό μας κάνει 132 ευρώ.
«Κανείς δεν είπε ότι μπορούμε να καλύψουμε στο σύνολο όλο το κύμα ακρίβειας» ανέφερε. «Πράγματι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι στο 15%, αλλά έχουμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρώπης. Γι΄αυτό έχουμε αυτά τα εργαλεία που καλύπτουν εν μέρει το κύμα ακρίβειας»
Στο «Σαρακοστιανό καλάθι» δεν θα μπουν νωπά παρά μόνο κατεψυγμένα θαλασσινά, διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.
Για την απόφασή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές είπε ότι «ήταν στη διακριτική του ευχέρεια να το αποφασίσει. Πάντα ο πρώην πρωθυπουργός ήταν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και στο πλευρό της κυβέρνησης. Στεκόμαστε στη δήλωσή του. Το είπε ξεκάθαρα ότι θα είναι στο πλευρό της κυβέρνησης και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Νομίζω ότι ο κάθε πολιτικός πρέπει να επιλέγει πότε αποχωρεί από την ενεργό πολιτική».
Πηγή: ERTNEWS
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.