Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου για Guardian και «Team Jorge»: «Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται»

Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αποκάλυψη του βρετανικού Μέσου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Οικονόμου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις αποκαλύψεις του Guardian για τη δράση της «Team Jorge» στην Ελλάδα

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το δημοσίευμα σχετικά με τη δράση της ισραηλινής «Team Jorge» στην Ελλάδα.

«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία. Αν έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να οικοδομήσει μια πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» σημείωσε.

«Στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αξιολογήσει την βαρύτητα των δημοσιευμάτων αυτών και θα κάνει αυτά που είναι να κάνει, αλλά επί της ουσίας είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κάποιος ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν την βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες αλλά μακριά από την πραγματικότητα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας.

Η αποκάλυψη του Guardian για τη χειραγώγηση εκλογών και την «Team Jorge»

Ο Guardian, σε χθεσινό του δημοσίευμα, αποκάλυψε τη δράση ομάδας που προσπαθούσε μέσω hacking και παραπληροφόρησης να αναμειχθεί στις εκλογές σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου, με σκοπό να τις χειραγωγήσει.

Μάλιστα η λεγόμενη «Team Jorge», όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε «παράρτημα» και στην Ελλάδα.

Η μονάδα διευθύνεται από τον Ταλ Χανάν, έναν 50χρονο Ισραηλινό πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων που τώρα εργάζεται ιδιωτικά χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Jorge» και φαίνεται να εργάζεται μυστικά σε εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η δράση της ομάδας αποκαλύφθηκε έπειτα από συνεργασία δημοσιογράφων, ενώ υλικό και έγγραφα διέρρευσαν στον Guardian. Ο Χανάν δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μεθόδους της «Team Jorge», αλλά δήλωσε: «Αρνούμαι κάθε παράβαση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ