Πολιτικη & Οικονομια

Ντογιάκος: Να δικαστούν και οι 9 χρυσαυγίτες βουλευτές

Και να παραταθεί η προσωρινή τους κράτηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την παραπομπή σε δίκη και των 9 προσωρινά κρατούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και άλλων 61 ατόμων, προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Λεπτομερέστερα, στην πρότασή του που αποτελείται από 700 σελίδες, ο κ. Ντογιάκος προτείνει όχι μόνο παραπομπή, αλλά και συνέχιση της προσωρινής κράτησης των βουλευτών και όσων άλλων κρατούνται (29 άτομα).

Το σκεπτικό του εισαγγελέα είναι ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό την κάλυψη του κόμματος. Εξάλλου, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει 10 τουλάχιστον μεγάλες εγκληματικές ενέργειες, με κορυφαία  της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ επισημαίνει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Την τελική απόφαση για τις παραπομπές και τη συνέχιση ή όχι της προσωρινής κράτησης θα την πάρει το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση το 18άμηνο της προσωρινής κράτησης λήγει, για τους αρχικά προφυλακισμένους (ο αρχηγός κ. Ν. Μιχαλολιάκος κλπ) τον Απρίλη του 2015.