Πολιτικη & Οικονομια

Αντίδραση ΝΔ για τον διαχωρισμό «Χρυσής Αυγής» και «17Ν» από τον Θ. Ξανθόπουλο

Τι δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Αντίδραση ΝΔ για τον διαχωρισμό «Χρυσής Αυγής» και «17Ν» από τον Θ. Ξανθόπουλο, εν μέσω της κοινοβουλευτικής συζήτησης για απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη

Στον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο αναφέρθηκε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο βουλευτής Δράμας, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ανέφερε πως σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει «σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Όταν όμως ρωτήθηκε για το αν η «17 Νοέμβρη» κατεβάσει κόμμα, τι θα συμβεί, απάντησε: «Η "17Ν", οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιτέθηκε τόσο στον βουλευτή όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως στελέχη του «με τις τοποθετήσεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος.

Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη “δεύτερη φορά που θα 'ναι αλλιώς”, δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της». 

«Παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Την απόφαση να δηλώσει «παρών» επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που σηκώνει τοίχο στην εκλογική κάθοδο της εγκληματικής οργάνωσης του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, πήρε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ