Πολιτικη & Οικονομια

Καταδίκη Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου

Το πρόστιμο που θα πληρώσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Πολάκης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Παύλος Πολάκης: Καταδίκη για την εξύβριση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, να καταβάλει 12 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για την εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

Όπως αναφέρει στη στήλη του ο ίδιος ο Γιώργος Παπαχρήστος, η αγωγή κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020 μετά το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε εναντίον του o πρώην αναπληρώτης Υπουργός Υγείας, όταν θέλησε να απαντήσει σε σχόλιο του δημοσιογράφου για τη δίκη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που γίνονταν εκείνες τις ημέρες. Και όπως σημειώνει, ήταν τέτοιο το κρεσέντο ύβρεων και χυδαίων χαρακτηρισμών που κατέστησε την προσφυγή του μονόδρομο.

Ο Πολάκης υποχρεώνεται επίσης να διαγράψει από τις σελίδες του στο Facebook την επίμαχη υβριστική, συκοφαντική και μειωτική της προσωπικότητας και της επαγγελματικής ιδιότητας του Γιώργου Παπαχρήστου ανάρτηση, καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω κοινοποίηση αυτής της ανάρτησης έχει πραγματοποιήσει.

Μάλιστα κινδυνεύει, αν δεν το πράξει, με κράτηση 3 μηνών και ποινή 5.000 ευρώ, ενώ καλείται να πληρώσει και μέρος των δικαστικών εξόδων που ανέρχονται σε 770 ευρώ.

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου:

«Δεν επιχαίρω για την καταδίκη του Πολάκη, ούτε πανηγυρίζω. Είναι ο πρώτος πολιτικός που στέλνω στα δικαστήρια (εξαιρουμένου του γνωστού…Καμμένου, ο οποίος ήρξατο χειρών αδίκων προ δεκαετίας) και δεν είμαι ευτυχής γι΄αυτό.

»Εφθασε κάποια στιγμή που είπα "ως εδώ Πολάκη". Εμένα η ικανοποίησή μου συνίσταται στο ότι καταδικάστηκε το ψευτονταηλίκι ως πολιτική έκφραση και ο ψοφοδεής τσαμπουκάς του "σας έχω όλους ρε" και του "μόνος μου και όλοι σας", ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ