- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαχρήστος για Πολάκη: Για μένα δεν υπάρχει. Δεν τον Βλέπω. Υπάρχει μόνο ο Τσίπρας που τον στηρίζει
Η απάντηση του δημοσιογράφου στον αναπλ. υπουργό Υγείας
Αυτό που έζησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στο νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο και κατέγραψε στη στήλη του στα «Νέα», ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μάχη με τον υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Ο κ. Πολάκης με αφορμή το περιστατικό που κατέγραψε ο δημοσιογράφος των «Νέων», ο οποίος είχε αναφερθεί στα «κακώς κείμενα» της λειτουργίας του νοσοκομείου, υπερασπίστηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, εξαπολύοντας σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπαχρήστου.
Ο δημοσιογράφος των «Νέων» επανήλθε σήμερα μέσα από τη στήλη του και απαντά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η απάντηση του Παπαχρήστου:
«Εν πρώτοις οφείλω να δηλώσω ότι εννοείται πως δεν πρόκειται να απαντήσω στο χθεσινό, αδιανόητο ακόμη και για τον ίδιο, υβριστικό παραλήρημα του “πολλά βαρύ και όχι” υπουργού Πολάκη εναντίον μου. Ό,τι είχα να γράψω για τα χάλια του ΕΣΥ, όπως ιδίοις όμμασι αντίκρυσα, και διαπίστωσα, τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου στο νοσοκομείο της Σύρου, τα έγραψα προ τριημέρου, οπότε απάδει κάθε επανάληψη.
Απαξιώ ως εκ τούτου να υποκύψω στον πειρασμό, παρά την απεγνωσμένη προσπάθειά του να με συμπαρασύρει στο βούρκο μαζί του. Εγώ θέαμα, όπως πασχίζει, δεν γίνομαι. Τον αφήνω λοιπόν μόνο του να περιφέρεται εκεί - να κυλιέται, να σηκώνεται, να βουτάει, να κάνει πιρουέτες, κωλοτούμπες. Ό,τι τον ευχαριστεί τέλος πάντων τον άνθρωπο, και αυτό που κουβαλάει μέσα του.
Άλλωστε όπως έχω ξαναγράψει, και υποστηρίξει και δημόσια από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως για μένα δεν υπάρχει κανείς Πολάκης. Δεν τον βλέπω! Για μένα υπάρχει ο Τσίπρας. Μόνο. Αυτός τον διόρισε, αυτός τον στηρίζει, αυτός τον ξαμολάει κάθε τόσο για να χυδαιολογήσει κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Αυτός εν τέλει εγκρίνει τα όσα λέει και κάνει - από την στιγμή που, ως και δημοσίως τον επαινεί (το είδαμε πρόσφατα και αυτό!).
Υπό την έννοια αυτή, θα ήθελα να ρωτήσω προσωπικά, και με τον προσήκοντα σεβασμό, τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα, αν:
-επί της διακυβέρνησής του, μπορούν να θεωρούνται άραγε τεκμήρια ...ενοχής (!!!) αλήθεια για ποιο πράγμα, κυπατζίδικες φωτογραφίες, εμφανώς προϊόν και αποτέλεσμα παρακολούθησης μου, τραβηγμένες άγνωστο από ποιον, κατ΄εντολήν όμως κάποιου - με αδιευκρίνιστο τόσο το προς ποια χρήση λήφθηκαν πλην του εκβιασμού, όπως και το προς όφελος τίνος;
-επί της διακυβέρνησής του ποινικοποιούνται οι προσωπικού χαρακτήρα σχέσεις, και αν συμβαίνει αυτό, τότε τι είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά με τον Λαβρέντι Μπέρια και τις μεθόδους του, ως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Στάλιν;
-επιθυμεί ίσως να ασχοληθούμε για το πού πέρασε, και περνάει, τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ποιον ανήκει η κατοικία στο Λαύριο, πόσο κοστίζει, με ποιους γειτονεύει και όλα τα συναφή;
-επιδιώκει μήπως να επαναφέρουμε τη δημόσια συζήτηση στο εντελώς απεχθές για μένα επίπεδο του γιατί επέλεξε να εγχειρισθεί σε ιδιωτική κλινική προσφάτως και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο από τον ...Πολάκη του, ενδεχομένως;
Σταματώ εδώ, επί του παρόντος. Αλλά ας είναι σίγουροι (και ας μου επιτραπεί παρακαλώ από τους ευγενείς αναγνώστες μου η ελάχιστη περιαυτολογία) ότι επιθέσεις αυτού του είδους, και αυτού του περιεχομένου, ποσώς θα με αποτρέψουν να επισημαίνω τα κακώς κείμενα μιας διακυβέρνησης η οποία φλερτάρει καθημερινά και πιο έντονα με τον σταλινισμό.
Υ.Γ Για την καθυστερημένη, επί τριήμερο και πλέον, απάντηση στο δημοσίευμα της διοικήτριας του νοσοκομείου Σύρου Μ. Μπουραντά, η οποία με απειλεί με ...αγωγή (!..) αντί να ασχοληθεί με το πως θα βελτιώσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, δεν έχω να πω τίποτε επίσης.
Το γιατί θα το αντιληφθεί ο καθένας, αν παραθέσω την κατακλείδα της ανακοίνωσής της:
“Όσο κι αν προσπαθείτε (λέει σε εμένα τώρα, σε προσωπικό ύφος λες και είμαστε πρώτα ξαδέρφια!..) με αναλήθειες και συκοφαντίες δεν μπορείτε να απαξιώσετε την πολιτική του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας”!!!».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.