Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε απαράδεκτη πρόκληση»

Η απάντηση της Κουμουνδούρου για το επεισόδιο μεταξύ Καραμανλή - Βαρεμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο μεταξύ Άννας Καραμανλή - Γιώργου Βαρεμένου σε εκπομπή του ΣΚΑΪ
© Glomex

Επεισόδιο μεταξύ Καραμανλή-Βαρεμένου σε τηλεοπτική εκπομπή: Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - Όσα προηγήθηκαν

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει το σημερινό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ. 

«Ο Γιώργος Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγγνώμη γι' αυτό», σημειώνει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της ΝΔ, κυρία Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία, ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει «Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κυρία Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq81kavo8p15)

Άννα Καραμανλή: «Σοκαρίστηκα, ήταν μία σεξιστική επίθεση»

«Ήταν μία επίθεση από τον κ. Βαρεμένο, είναι μία κίνηση απρέπειας σε μία γυναίκα βουλευτή, σε μία συνάδελφο. Εγώ διατύπωσα την άποψή μου πάνω σε ένα θέμα, άσκησα μία πολιτική κριτική και είπα ότι “ορθά κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο Περιστέρι", όμως προχθές, ενώ ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού, ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από δύο κυρίες, την κα Τσαπανίδου και την κα Σβίγγου, είχαν τη διάθεση να πάνε στο θέατρο και να παρακολουθήσουν μία παράσταση. Προφανώς, και θεωρώ ότι ήταν μία σεξιστική επίθεση. Μου αρπάζει το χαρτί μέσα από τα χέρια, το διπλώνει και μετά μου το πέταξε πάνω μου… Σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα από τον κ. Βαρεμένο μία τέτοια συμπεριφορά. Και μετά από παρέμβαση των παρουσιαστών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μιλήσαμε κατ’ ιδίαν γιατί κράτησα την ψυχραιμία μου, αλλά δεν σας κρύβω ότι ταράχτηκα» δήλωσε στον Ant1 η Άννα Καραμανλή και πρόσθεσε:

«Δεν είναι αυτές συμπεριφορές να επιτίθεσαι σε μία γυναίκα με τέτοιον τρόπο. Σύρθηκε να ζητήσει συγγνώμη, την έκανα δεκτή αλλά πραγματικά σας μιλώ, ταράχτηκα. Ο κ. Τσίπρας δεν θα καταδικάσει το γεγονός. Μέχρι στιγμής ό,τι έχει γίνει, δεν έχει καταδικάσει ποτέ τίποτα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7y6sjbrdpd)

Γιώργος Βαρεμένος: «Δεν ήταν επιθετική κίνηση - Η τηλεοπτική εικόνα αλλοιώνει τα πάντα»

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της Άννας Καραμανλή για «σεξιστική επίθεση» από τον Γιώργο Βαρεμένο στον τηλεοπτικό αέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο.

«Το να λέει κανείς ότι αυτό είναι μία επίθεση στην κυρία Καραμανλή δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν ήταν επιθετική κίνηση, το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα κάποιες φορές μπορεί να αλλοιώνει τα πάντα. Το ότι μου κράδαινε την ημέρα της κηδείας δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας ένα χαρτί, με το οποίο υπονοούσαν non-paper της Νέας Δημοκρατίας και του κύριου Μητσοτάκη; Υπονοώντας τι δηλαδή; Ότι δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο, την απελπιστική κατάσταση των οικογενειών; Ότι δεν έχουμε συνείδηση της τραγικής απώλειας; Ότι είναι αυτοί πιο πατριώτες από εμάς; Σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με την ουσία. Δεν είναι όλα εντυπώσεις», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7zdg8gi2n5)

Πώς έγινε το επεισόδιο Καραμανλή - Βαρεμένου στον τηλεοπτικό αέρα

Μετά από μια έντονη συζήτηση, η Άννα Καραμανλή έδειξε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα –και ενώ είχε γίνει γνωστή η πτώση του Phantom– σε θεατρική παράσταση, γεγονός που καυτηρίασε η «γαλάζια» βουλευτής. «Προχθές, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού, ο Τσίπρας χαμογελώντας με δύο κυρίες πήγε στο Θέατρο Παλλάς. Αυτή είναι η αθλιότητα του Τσίπρα. Δείτε τους χαμόγελο colgate», είπε η κυρία Καραμανλή, με τον κύριο Βαρεμένο να της απαντά «Μιλάει το χαμόγελο Μητσοτάκη» και της άρπαξε το χαρτί μέσα από τα χέρια, ενώ το τσαλάκωσε και το πέταξε προς το μέρος της.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε και την αντίδραση των παρουσιαστών. «Γιώργο, δεν κάνουμε τέτοια σε μια γυναίκα», του είπε ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Γιώργο Βαρεμένο να ανταπαντά «δεν μπορώ τις αθλιότητες». Αφού έπεσαν οι τόνοι, ο Γιώργος Βαρεμένος απολογήθηκε για την κίνησή του και η κυρία Καραμανλή αποδέχθηκε τη «συγγνώμη» του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7uhpq1zjgh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ