Πολιτικη & Οικονομια

Οικονομικά σε 31 μαθήματα: Νέα σειρά βίντεο από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών

Καταξιωμένοι Έλληνες καθηγητές εξηγούν τις βασικές έννοιες της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ετοίμασε και διαθέτει ελεύθερα σε όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους τη σειρά «Οικονομικά σε 31 βίντεο». 

Στο πλαίσιο της συνολικής του στρατηγικής για την ενίσχυση του οικονομικού εγγραμματισμού στη χώρα μας, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ετοίμασε και διαθέτει ελεύθερα σε όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους τη σειρά «Οικονομικά σε 31 βίντεο». 

Στα βίντεο πρωταγωνιστούν έμπειροι και καταξιωμένοι Έλληνες καθηγητές και Ελληνίδες καθηγήτριες οι οποίοι εξηγούν με τρόπο εύληπτο και διασκεδαστικό τις βασικές έννοιες της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης. 

Το υλικό απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας μας, σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την οικονομική επιστήμη, να καταλάβουν καλύτερα και με απλά λόγια τι είναι τα οικονομικά και πώς η γνώση τους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον ατομικό και οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό, αλλά και την ποιότητα των συλλογικών αποφάσεων που λαμβάνουμε ως κοινωνία. 

Η δομή οργάνωσης των βίντεο ακολουθεί τα κεφάλαια του πολυβραβευμένου σχολικού εγχειριδίου οικονομικών «Economics in 31 Hours» των Žilvinas Šilėnas and Marija Vyšniauskaitė που εκδόθηκε αρχικά στη Λιθουανία από τον μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό οργανισμό LFMI και έκτοτε έχει ενταχθεί με επιτυχία στο σχολικό πρόγραμμα αρκετών χωρών της Ευρώπης. Η ελληνική έκδοση του εγχειριδίου είναι ήδη έτοιμη και σύντομα θα κυκλοφορήσει.

Tα βίντεο δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη του Rising Tide Foundation και του LFMI. 

Ακόμη, η σειρά «Οικονομικά σε 31 βίντεο» είναι μέρος της εξεταστέας ύλης της φετινής Οικονομικής Ολυμπιάδας, του μεγαλύτερου διεθνή διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων στη χώρα μας, όπου ήδη έχουν εγγραφεί σχεδόν 200 σχολεία από ολόκληρη τη χώρα και την Ομογένεια, γεγονός που προεξοφλεί ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η μεγαλύτερη – μέχρι την επόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τις εγγραφές σχολείων στη φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.