Πολιτικη & Οικονομια

«Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα»: Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπουργείο Εξωτερικών σε Τουρκία: Η απάντηση για τα περί μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

Απάντηση στην Τουρκία και τις αναρτήσεις για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δίνει σήμερα (29.1) το Υπουργείο Εξωτερικών. Η Ελλάδα κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, «προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες».

Το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Τουρκία, «μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μη λογοδοτεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης». 

Σε άλλο σημείο η Ελλάδα απαντά ότι «η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ