Ελλαδα

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις «νονών της νύχτας» με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το δημοσίευμα εφημερίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρειος Πάγος
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ισίδωρος Ντογιάκος: Παρέμβαση και έρευνα για τις σχέσεις στελεχή της ΕΛ.ΑΣ. με «νονούς της νύχτας»

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής», που φέρεται να προχωρά σε αποκαλύψεις σχετικά με επαφές νονών της νύχτας και ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

Ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία που έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητά να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να ελεγχθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιπλέον, ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα του «Βήματος» - Οι συνομιλίες μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες αυτές εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου, που επί σειρά μηνών αποτελούσαν αντικείμενο ερευνών σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας. Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε ανώτατοι νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν ότι θα συνδράμουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους εμπλεκόμενους με ποινικά εγκλήματα.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το δημοσίευμα και τους διαλόγους μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ -κατά το δημοσίευμα- επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

vima

Έρευνα με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη 

Τη διενέργεια έρευνας διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο για επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το επίμαχο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ