Πολιτικη & Οικονομια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Πολάκης και ο... Ραντανπλάν

Έντονοι διαξιφισμοί από τις πρώτες ώρες στην Ολομέλεια μετά την πρόταση δυσπιστίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
polakis-adonis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Πολάκης και ο... Ραντανπλάν - Έντονοι διαξιφισμοί από τις πρώτες ώρες στην Ολομέλεια μετά την πρόταση δυσπιστίας

Ακόμα έναν... γύρο στην προσωπική τους κόντρα προσέθεσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης. Με παρομοιώσεις που έφτασαν ως τον σκύλο του Λούκυ Λουκ, Ραντανπλάν, μαίνεται η αντιπαράθεση μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο βουλευτές «αρπάχτηκαν» στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον υπουργό να παρομοιάζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Ραντανπλάν» και πρόσθεσε: «Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες».

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Παύλο Πολάκη

«Διάβαζα ένα κόμικ, τον “Λούκι Λουκ”. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος –ομοιάζει κάπως– που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ, αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων ας ονομάζεται Ραντανπλάν.

»Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά. Μέσα είναι όλος ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

»Ρωτώ: μήνυση στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε τον σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου'', του έκανες, Πολάκη; Και έρχεσαι έναν χρόνο και κάνεις μαγκιά σε εμένα; Εσύ σε εμένα; Αυτός που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατ. ευρώ ονομάζεται Δεστεμπασίδης. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι στην μπουζού γιατί έκλεβε τα λεφτά των ανθρώπων. Ευτυχώς, Πολάκη, κανείς δεν σε όρισε δικαστή. Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες. Αρκετά» είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη

«Άκου, Γεωργιάδη, και θα είμαι πολύ ήρεμος για να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ο Γεραπετρίτης τολμά και κάνει την ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο πού ξέρει τα ονόματα των παρακολουθούμενων; Το χαρτί του κ. Τσίπρα ρωτούσε τον Ράμμο αν αυτά τα έξι τηλέφωνα των συγκεκριμένων προσώπων παρακολουθούνταν. Ο Ράμμος απάντησε ότι παρακολουθούνταν. Σας καλύπτει αυτό;» απάντησε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε:

«Εσάς μπορεί να σας χρηματοδοτούν επιχειρηματίες. Εμένα όχι. Εγώ έκανα εκστρατεία προεκλογική με τα λεφτά μου. Εγώ βγήκα βουλευτής έχοντας παρελθόν στο Δήμο Σφακίων, το οποίο πέντε ζωές να έχεις δεν θα το κάνεις. Εσύ πέντε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κέντρων να σε χρηματοδοτούν δεν θα κάνεις τέτοιο έργο. Εμένα κανείς δεν με έχει στο χέρι. Για το συγκεκριμένο, όταν γύρισε ο Καλογρίτσας και είπε αυτή την κουβέντα, του είπα να βγάλει το… τέτοιο, γιατί εμένα και κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στο χέρι. Μετά τον έπιασαν ζαλάδες και τον βγάλαμε έξω, να τον συνεφέρουμε. Εμένα δεν με έχουν καταγγείλει ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ με βαλίτσες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε, δεν σε αθώωσε. Και όλα αυτά Κυριακή κοντή γιορτή. Θα τα ξαναδούμε αυτά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ